Digteren Yahya Hassan er blevet fundet død i sin lejlighed. Det skriver Aarhus Stifstidende.

Ifølge mediet blev den 24-årig digter torsdag morgen fundet død i sin lejlighed. Politiet ønsker dog ikke at bekræfte dødsfaldet af digteren.

“Vi kan bekræfte, at vi har været ude at undersøge omstændighederne omkring en dødfunden person i en lejlighed i Aarhus V. Der er tale om en mand midt i 20’erne. Der er på nuværende tidspunkt intet i vores undersøgelse, der tyder på, at der har været tale om en kriminel handling,” oplyser Østjyllands Politi til Aarhus Stiftstidende.

Yayhya Hassan debuterede som forfatter i 2013 med digtsamlingen, Yahya Hassan. Den blev af anmelderne kaldt bl.a. ”en decideret litterær begivenhed” og ”en bog, der brænder mellem hænderne på én” skrevet af ”et talent ud over det sædvanlige”. For digtsamlingen modtog han adskillige priser.

I 2019 fulgte digtsamlingen Yahya Hassan 2, hvor Yahya Hassan i 59 digte fortalte sin historie.

Gyldendahls forlagschef Simon Pasternak, der var Yahya Hassans redaktør af begge digtsamlinger, udtaler:

»Yahya Hassan blev 24 år. Fire og tyve år. Det er jo ingenting, det er en katastrofe. Jeg har kendt ham, siden han var 16 år, den her lysende dreng med det enorme talent, nerverne uden på tøjet, men med det store talents søvngængeragtige sikkerhed. Den her insisteren på at have sin egen stemme, forsvare sit territorium, finde sit eget sted – på trods af, hvad folk mente. Yahya insisterede på ikke at bøje sig for nogen, han ville ikke være repræsentant for nogen eller spændes for nogens vogn. Han ville være sig selv og skrive de digte, han ville – med de enorme omkostninger, det havde. Nu er han død. Det er ikke til at bære«.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer