Steen Wrist Ørts (A) fortæller til AVISEN, at han har talt med gruppeformand Søren Larsen om at blive Borgmester. For Wrist er det en stor beslutning, som han vil gennemtænke sammen med familien. Han siger også, at han vil sove på det, men at det ikke er sikkert, at han sover i nat.

Søren Larsen har overfor AVISEN peget på Steen Wrist som ny Borgmester. Det har vi forholdt Steen Wrist.
»Jeg vidste godt, at Søren vil have mig, da han har spurgt om jeg har lyst. Jeg har bedt om betænkningstid, da det er en stor beslutning at træffe. Det er også en stor beslutning for familien, så jeg har brug for at sove på det så at sige. Det havde jeg ikke lige forberedt mig på det her skal jeg være ærlig at afsløre,« indleder Wrist til AVISEN.

Talte du med Søren Larsen i dag eller har det været længere tid undervejs?

»Søren ringede til mig i dag og spurgte, ja,« siger Steen Wrist.

Hvordan har det været at arbejde sammen med Jacob Bjerregaard?

»Det har været vildt inspirerende at arbejde sammen med ham i de syv år, hvor han har været Borgmester. Det er en fantastisk rejse, som vi har været igennem. Når man går en tur rundt i byen og ser hvad der er sket, så kan man ikke tage fejl af, at der har været gang i den i Fredericia i de syv år,« siger Wrist og kommer ind på, hvad Bjerregaard detf var gjorde som Borgmester:

»Han har har det politiske håndværk i sig og et kæmpe overblik. Han er god til at få kabalen til at gå op, og er virkelig en politisk håndværker.«

Hvordan er det at blive spurgt om du vil være Jacob Bjerregaards afløser?

»Jeg er beæret og ydmyg over at blive spurgt, men det er en stor beslutning. Man siger, at man skal sove på ting, men jeg ved ikke om jeg kan falde i søvn i aften,« siger Steen Wrist.

Har du opbakning fra andre partier?

»Det må du tale med dem om,« siger Steen Wrist venligt.

Hvad med valget af ny Borgmester, rent formelt, hvordan kommer det til at foregå?

»Det er medlemmerne, der afgør det, sådan har det også været med Jacob, der er blevet valgt tre gange som Borgmesterkandidat. Det er sket på en generalforsamling. Vi har sådan set bare set på Jacob og tænkt, at det var en god ide, og det er jo også gået godt. Der har derfor ikke været afsteming, men en kandidat er blevet valgt. Det er dog ikke første gang i historien, at Socialdemokratiet skal vælge ny Borgmester i en periode,« siger Wrist og henviser til Søren Larsen og Karsten Cordtz fra Socialdemokratiet i forhold til den videre proces.

I 1997 blev Uffe Steiner Jensen valgt med en stemme mere end Henning Due Lorentzen. Han overtog Borgmesterposten efter J.B Nielsen, der døde efter et sygdomsforløb.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer