Fredericianeren Kiani Kurosh rejser i dag verden rundt og udlever drømmen som professionel windsurfer. Der er 64 udtaget på en stor verdensturne. En af dem kommer fra Fredericia. Det startede som en hobby, blev afbrudt af Cand. Merc. IT-studiet på Økonomi- og Handelshøjskolen, inden det igen tog fart. I dag lever Kiani fuldt ud af windsurfering.

Eksotiske strande og windsurfering.

Vi kender hinanden fra tiden på Fredericia Amtsgymnasium (I dag Fredericia Gymnasium), dog fra hver sin linje, alligevel var der et fællesskab, der gik ud over de sproglige og matematiske grænser. Kiani inviterede mig i 3.G med på en tur i windsurferbilen, hvor han skulle prøve kræfter med bølgerne i Lillebælt. Det var møgvejr, og blæste af h til, men Kiani elskede det. For nogle år siden dukker Kiani så op på min Facebook, da billeder fra fjene verdensdele toner frem i filmisk form. På billederne er Kiani. Han udlever drømmen. Han er windsurfer. Professionel.

“I starten var det bare en hobby. Jeg rejste verden rundt et par år, men deltog i konkurrencer og det tog form. Med tiden har jeg udviklet det til, at jeg arrangerer events, træning og konkurrencer. Vinteren var samtidig en stille periode og jeg manglede noget at lave. Jeg begyndte at skrive lidt, lave småklip og hjælp med en række marketingsprojekter, hvor jeg brugte min uddannelsesfaglige baggrund som cand.merc.it,” fortæller Kiani på skypeforbindelsen fra Lazerrote og fortsætter:

“Jeg havde egentlig lagt surfering lidt på hylden. Jeg havde kombineret med livsnydelse. Jeg havde nogle få rejser her og der, men jeg deltog slet ikke i internationale konkurrencer. Jeg fik et job, men fandt ud af, at det var ikke det, jeg havde lyst til. Jeg tog en periode, hvor jeg bare surfede. Jeg mødte nogle folk, som ville det 100 procent, og så mødte jeg en, der sponserer surfgrej, hvorfra det tog fart”.

Kiani Kurosh på havet, hvor man er i nu’et – og intet andet tæller.

“Jeg fik også et job som surferinstruktør på Lanzarote. Jeg har været instruktør på Club La Santa, så jeg kender området godt.”

Hvorfor ville du være windsurfer? 

“Det er først og fremmest en passion, der har udviklet sig til en livsstil, og sidenhen til en levevej. Det er en stor del af mit liv. Det er en del af den person, jeg er. Et stort tomrum, hvis jeg skal tage det væk, derfor ville jeg gå den vej”, fortæller Kiani og fortsætter:

“Men adrenalinen er altafgørende. Når man er ude på havet og surfer har du ingen chancer. Du skal være dybt koncentreret og fokuseret. Du tænker kun på det, du laver lige nu, og det du skal foretage dig om et splitsekund. Havet bevæger sig med fart, hvor man skal være eet med det. De forhold, man er ude i – tvinger en til at leve i nuet.  Man tænker ikke så meget. Man skal have gennemført det på den rigtige måde. Man kan godt tænke på nogle småting, men når man er på havet, er det havet, det gælder, og alt andet bliver på land”.

Kiani er blevet 34 år, men er særdeles aktiv. I hverdagen bruger han stadig sin IT-baggrund og hjælper venner med hjemmesider og andet. Han deltager i konkurrencer  ca. 10 gange årligt i verden, hvor turene går til alt fra Japan, Korea, Spanien, Portugal, Danmark, Tyskland, Kanarieøerne, Franking, Ny Kaledonien (Stillehavet9, Australien, Brasilien.

Det er jo helt vildt, hvad du oplever og ser, hvad er dine fremtidsplaner?

“Lige pt. arbejder jeg på at rykke mig selv til et højere niveau end de sidste par år. Jeg vil være med helt i top, men ellers er det svært at sige. Jeg tænker ikke, at jeg skal gøre det for evigt, men jeg skal lave noget, der er relateret til det her. I starten var det fedt at rejse, men nu er jeg træt af det. Det er en af grundene til, at jeg bor hernede på Lanzarote nu, hvorfra jeg kan nå de fleste ting. Jeg tænker, at surfing er vejen, men IT-verdenen brænder jeg også for, så nu må vi se.”

Hvad siger familie og venner til, at du er så langt væk? 

“Jamen, de støtter mig meget. Det er vigtigt for mig. Jeg har brug for rødder, der støtter mig, og det gør min familie og mine venner.”

Der er 64 windsurfere i den store verdensturne. De bliver udtaget hvert år – en af dem, er dansk og kommer fra Fredericia.