Wiggers & Klement modtog tirsdag en hæder, da de fik DI Trekantområdets PraktikPladsPris 2019. Virksomheden blev hyldet ved en seance, hvor DI Trekantområdets formand, Carsten Kind, og Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard talte.

Wiggers & Klement får overrakt DI Trekantområdets PraktikPladsPris 2019 for deres indsats med at tage lærlinge. Ved en seance hos Wiggers & Klement på Kaltoftevej fik de overrakt beviset på PraktikPlads2019.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

DI Trekantområdets formand, Carsten Kind, startede med at tage ordet og forklarede hvorfor, at Wiggers & Klement modtog prisen.

“Der er mangel på faglærte medarbejdere, og derfor vil vi gerne fremhæve og belønne virksomheder, som gør noget for fremtidens faglærte. Hver femte danske industrivirksomhed har forgæves forsøgt at rekruttere faglærte medarbejdere. Udfordringen bliver ikke mindre i de her år ,når der kommer ældre årgange, som går på pension .Fremtidens faglærte skal uddannes i dag og derfor er det afgørende, at der oprettes praktikpladser så vi får dygtige faglærte også i fremtiden,” sagde Carsten Kind og forsatte:

“Når vi overrækker prisen til jer, så er det fordi, at vi ser jer som et stort forbillede for andre virksomheder. Allerede i det første år, som I har været igennem, har I indgået to lærlingekontrakter og jeg kan forstå, at der er en tredje under opsejling – det er flot. Det er sjældent, at vi ser så stor dedikation til at løfte uddannelsesopgaven helt fra start, så det vil vi gerne belønne og anerkende.”

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Fredericias Borgmester, Jacob Bjerregaard, kom også med rosende ord til Wiggers & Klement.

“Det er enormt vigtigt med virksomheder som jer, hvis vi kigger nogle år frem og kigger på arbejdsmarkedet da vi i Danmark er udfordret på flere områder. Et af områderne er på dygtige medarbejdere til den private sektor som jeres, hvor I laver metalarbejde. Derfor synes jeg, at det er vigtigt, at vi fra Fredericia Kommunes side har oprettet elevpladser for selv at følge med. Hvis vi går ud og siger til virksomheder som jer, at I skal tage lærlinge, så skal vi selv stå på mål for det. Den største udfordring i vores samfund er at få uddannet nok unge eller voksne lærlinge til at bestride alle de jobs der er,” sagde Bjerregaard og fortsatte:

“Vi har pænere tal i Fredericia end i andre kommuner, og det er fordi vi målrettet arbejder med det. Vi har vores uddannelsesudvalg og så arbejder vi tæt sammen med Business Fredericia og Jobcentret for at få flere unge ind på en erhvervsuddannelse, men det er ikke nok, hvis vi kigger frem mod 2030. Derfor er jeg glad for initiativet hos jer, som er vigtigt for vores samfund,” udtalte Jacob Bjerregaard.

DI uddeler i både 2019 og 2020 en PraktikPladsPris til 25 medlemsvirksomheder fra hele landet. Virksomheder, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

https://www.6juli.dk/