Større, bedre og nye rammer skal der til. Den fredericianske vækstkomet Wiggers & Klement fortsætter rejsen med nyt domicil. Selv er de tre indehavere meget ydmyge, når de fortæller, men set ude fra, er det et erhvervseventyr, der udspiller sig i Fredericia. 

Smedevirksomheden Wiggers & Klement med trioen Lennert Klement, Brian Klement og Morten Wiggers i front har sammen med deres passionerede medarbejdere haft forrygende travlt, siden de åbnede i 2018. Det er blevet til priser og anerkendelse for deres arbejde med lærlinge, men også store internationale opgaver. De rykker ud, når kunderne kalder – også når det er langt væk. Nu flytter virksomheden ud af rammerne på Kaltoftevej for bygge videre på det eventyr, de tre startede i 2018. 

Rammerne er ydmyge og det er tre rolige, smilende og ydmyge, men driftige indehavere, som byder på kaffe fra kanden i kontoret på Kaltoftevej, imens er der fart på produktion, telefoner og mails. Der aftales opgaver, hentes maskiner og tjekkes kalendere, imens jeg har fået en plads ved mødebordet. Selvom det er december og et Corona-år, så bliver der banket stål, produceret til både private og erhverv, og regnet på små- og store projekter. 

»Vi er vokset ud af rammerne. Vi vidste det godt, da vi købte ejendommen her på Kaltoftevej. Det var en tand for småt, men når man ikke vidste, hvad man skulle lave, så var det godt at starte her,« fortæller Morten Wiggers og bliver suppleret af brødrene Lennert og Brian.

»Det går fremad og vi er klar til at fortælle om vores næste sted. Vi har købt en værkstedsejendom på Værkstedsvej 4. 5000 m2 indhegnet og med 1000 m2 under tag. Det er godt et år siden, at vi begyndte at se på grunden, og efter forhandlinger lykkedes det os at underskrive en købsaftale for 1,5 måned siden. Det er det rigtige for os alle. Vi har alle været enige om, at vi skulle have større rammer, og nu er muligheden her,« siger Lennert.

»Det giver os noget andet, og vi kan byde på de lidt større jobs, generelt tage større entrepriser ind og få et bedre arbejdsflow i vores arbejdsdag. Vores fremstillingsapparat bliver også bedre, og vigtigst af alt – vores dygtige medarbejdere får meget bedre faciliteter at arbejde i,« lyder det fra Brian.

I dag tæller virksomheden 22 mand – og læg hertil de projektmedarbejdere, der løbende hyres ind til specialprojekter i hele Danmark. De får nu meget bedre arbejdsbetingelser. 

»Vi kommer til at sætte hele ejendommen i stand, men når den står klar, så bliver det virkelig godt. Vi er sikre på, at vi kan høste en stor værdi af de nye omgivelser og ikke mindst skabe et fantastisk flow. I dag har vi jo fremstilling i flere etager – det nye bliver meget bedre,« fortæller de. 

De fortæller også, at Fredericia og områdets positive udvikling har været med til at præge deres udvikling, særligt erhvervsmæssigt er der sket meget i byen de senere år, fortæller de inden de kommende mål præsenteres. Et ydmygt mål fra en virksomhed, der er gået fra 3 til 22 ansatte på to år. En virksomhed, der også har doneret penge til Coronahjælp i Fredericia.

»Målet er, at nu skal vi lande og se, hvad der sker, når vi kommer til noget større. Det er nok der, vi skulle have startet, for vi ville lyve, hvis vi ikke sagde, at vores nuværende rammer har udfordret os hele vejen, men sådan er det. Nu får vi plads til folk, materiale og hvis vores vækst fortsætter kan vi følge med i produktionen,« fortæller Lennert og Brian Klement og fortsætter:

»Vi har kunnet klare os med det her. Det handler også om at sætte tæring efter næring. Sund fornuft, og nu kan vi så gå skridtet videre. Vi har allerede haft mange fantatiske opgaver, København, Antwerpen, Datacenter i Odense, Google i Fredericia. Vi siger aldrig nej, ingen opgaver er for små og ingen er for store. Det udvikler sig hele tiden.«

Imens vi sidder på kontoret tikker der mails ind med ordre og sågar SMS’er. Der kommunikeres på alle platforme, og nye maskiner skal også bestilles, så vi ønsker god jul til hinanden og på gensyn på Værkstedsvej 4.■ 

Læs også

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Karsten Byrgesen
Karsten Byrgesen
14:52 - 23. december 2020 14:52

Godt at vi har nogle solide og gode firmaer som jeres, til at levere godt arbejde og arbejdspladser. Vh Karsten