Der var gang i Wetche Bageri på Vesterbrogade fra morgen til aften i dag, da der blev fejret 25 års-jubilæum for bagermester og indehaver, Bjarne Wetche. Dagen var fuld af anekdoter, smil og massevis af sukkerglade kunder.

Næsten alle stopper op og har en personlig hilsen at overlevere til bagermester Bjarne Wetche, der i dagens anledning har allieret sig med sin far foran bageriet. Sammen deler de brunsviger ud, og det er populært.

Også tidligere kolleger møder op i dag og har en hilsen med på vejen. Bjarne Wetche fejrede 25 års-jubilæum. Wetche Bageri: Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Vi har allerede delt 500 stykker ud, og det fortsætter. Det er en god mulighed for mig til at hilse på de mange mennesker, som har besøgt vores bageri gennem mange år,” siger Bjarne Wetche.

Der summes foran bagerforretningen, ikke kun fordi en gruppe af hvepse i ny og næ må viftes væk, men mest fordi mange af de mennesker, der hilser på i dag, har et næsten personligt forhold til deres bager.

Bjarne Wetche fejrede 25 års-jubilæum. Wetche Bageri: Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Flere nævner i øvrigt, at de er glade for, at gaden ikke spærres af – med henvisning til den spildevandssaga, der udspillede sig denne sommer, en enkelt siger: “Jeg kunne da heldigvis cykle forbi det, Bjarne”.

Herefter taler hun med Bjarne, som hun husker som den unge bager, der havde sine børn og familie med i bageriet. “Du er blevet voksen, Bjarne,” siger hun og går ind i forretningen.

Og det er gået stærkt, det er bagermesteren enig i.

“Det er gået rigtig stærkt – mange kan jeg huske fra, de var små, nu er de forældre, nogen var forældre, nu er de bedsteforældre, og nogen var ikke født, men nu handler de i vores butik, og skal selv til at være forældre. Det er godt nok vildt, men jeg er klar på 25 år mere,” siger Wetche og slår en latter op og slutter, inden han skærer mere brunsviger ud:

Bjarne Wetche fejrede 25 års-jubilæum. Wetche Bageri: Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Det er en festdag og hele ugen har vi markeret de 25 år med gode tilbud, og det har ganske enkelt været fornøjeligt at tale med og møde så mange mennesker i denne sammenhæng. En snak om i dag og gamle dage er altid godt.”

Fra vejen båttes og vinkes der – nogle billister hilser med hornet. En mor og hendes to børn kommer gående – de er på langfart og tilbudet om brunsviger giver store børneøjne og smil, da tænderne går igennem den sukkerbrune masse.

Søndag står bagermesteren igen foran bageriet og deler jubilæumslagkage ud for at fuldende den store jubilæumsuge sammen med sønnen Christian og datteren Emma.

https://www.facebook.com/menyfredericia/