H.M. Dronning Margrethe fylder 80 år og det fejrer Wetche Bageri med en vidunderlig lagkage i dagens anledning. Vi besøgte Bagermester Bjarne Wetche og bageriet på Vesterbrogade.

Det er tidlig morgen, og bagermesteren er sammen med sine medarbejdere i gang med at producere dagens brød og ikke mindst lægge hænderne på morgendagens lagkage, produceret i anledningen af, at Danmarks elskede Dronning bliver 80 år.

“Det er naturligvis en stor dag, at Majestæten fylder år – og rundt endnu større. Det synes vi, at vi skulle fejre med en lagkage, som gør dagen lidt bedre, når mange givetvis vil følge med i fejringen på tv, der i år bliver lidt anderledes,” indleder bagermesteren og fortsætter:

“Det kan være til eftermiddagskaffen, men det kan også være til fællessangen på DR1 om aftenen, når Mads Steffensen og co. varmer stemmerne op og synger tillykke for Dronning Margrethe. Det er også lokalt en stor dag for os alle. Majestæten har flere gange besøg vores by, og jeg ved, at hun betyder meget for mange af byens borgere.”

Og hvordan er lagkagen blevet til?

“Vi har været i tænkeboks og fundet ud af et miks, der smager vindunderligt, og samtidig sætter de mange farver i spil, som vores Dronning også sætter pris på. Hun er jo et kreativt menneske, der både elsker kunst, kultur – men også gode råvarer. Derfor har vi lavet en lagkagebund af mazarin og sandkage, dertil håndrørt jordcreme, et tyndt lag chokolade, så det knaser, et lag frisk hyldeblomstcreme og endelig toppet med en jordbærglaze,” fortæller Bjarne Wetche.

Hvad med dig selv, hvordan skal du fejre Dronningen?

“Vi er alle lidt royale, så selvom det store fokus i disse dage er på at holde hjulene kørende i samfundet, så vil jeg da nyde en kop kaffe og følge med, når vi skal ned ad mindernes allé med vores kære Dronning,” slutter Bjarne Wetche.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer