Der var travlt i bageriet denne morgen, da Fredericia AVISEN gæstede Wetche Bageri på Vesterbrogade. Bagermester Bjarne Wetche var sammen sine bagere igang med at kreere årets 6. Julikage 2020.

Klokken er lidt over 9 om morgenen. Ovnene kører for fuld kraft i bageriet og ringeklokken fra butikken fortæller, at der handles morgenbrød. Imens bagemester Bjarne og svenden Morten laver lagkagebunde er det den unge Pernille, der samler årets 5.-6. Julikage i lækre lag.

“6. Juli er noget helt andet i år. Vi har desværre ikke haft mulighed for at afholde årets kagekonkurrence. Derfor er det opskriften fra Anne-Marie Mie Andersen, der i år går igen. Hun har i øvrigt vundet konkurrencen hele tre gange, og efter sejren i 2019 havde vi faktisk besluttet, at hun skulle sidde i årets dommerpanel. Det må blive næste år,” siger Bjarne.

Bjarne Wetche er stolt over 5-6. Julikagen. (Foto: Fredericia AVISEN)

Hvad med dig selv, hvordan kommer du til at fejre 5.-6. Juli?

“Normalt er det jo kanonerne, der fortæller os, at 5.-6. Juli er indtruffet i Fredericia. Jeg har selv gennem hele mit liv været en stor del af festlighederne i Fæstningsbyen. Jeg er selv født indenfor voldene, så det med bulder og brag kender jeg alt til, men i år må vi nøjes med lyden af kunder. Ellers byder dagene for mig på turen på volden ,det skal vi ikke glippe, og ellers nyde kagen med familien. Vi spiser selvfølgelig også den klassiske menu,” forklarer Bjarne.

Lagkagebunden til kagen. (Foto: Fredericia AVISEN)

Kan du afsløre lidt om årets opskrift?

“Udover at det naturligvis er friskbagte lagkagebunde, så er det en kage med jordbær, hindbær, citron, hvidchokolade som vi pynter med jordbærglace, pistacienødder og lokale friske, jordbær indrullet i marcipan,” siger Bjarne.

Kagen er naturligvis lavet i Dannebrogs farver og kan købes ved at gæste butikken eller ringe på 75 92 02 48 og 85 kroner.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer