Danmark har fået dårlig omtalte mange steder i udlandet de seneste måneder, men nu giver en ny butik med overskudsmad massiv positiv omtale af Danmark over hele verden.

Medier over hele verden fortæller lige nu positive historier om en ny butik med overskudsmad, Wefood, som Folkekirkens Nødhjælp netop har åbnet på Amager.

Det er længe siden Danmark fået så megen omtale i internationale medier – for noget positivt.

”Verdens mest spændende supermarked” skriver eksempelvis den ansete avis Washington Post.

”Først skabte Danmark vindmølleindustrien, nu stopper I madspild” siger tysk tv-journalist.

”Vi er overvældede af interessen for Wefood ikke bare fra danskerne men fra madbevidste mennesker overalt i verden,” siger Birgitte Qvist-Sørensen generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp.

”Vi har på 10 dage fået anmodninger om interviews, fotos og video fra over 200 medier verden over, blandt dem er de største medier fra Spanien, Frankrig, Italien, Brasilien, Taiwan og Vietnam for bare at nævne nogle få. Og i går var tre tyske tv-stationer i butikken for at filme længere reportager.”

”Vi vurderer, at omtalen er af Wefood er millioner værd for Danmark,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Wefood åbnede d. 22. februar og sælger overskudsmad. Det kan være mad, hvor emballagen er beskadiget; mad, som har passeret ”bedst før” datoen – eller bare store restpartier fra fabrikker, der ellers havde været nødt til at smide maden væk.

Butikken drives af frivillige og overskuddet går til arbejdet blandt verdens fattigste, så de bliver i stand til selv at dyrke mad og ikke behøver sulte.

Går den første butik godt, tyder meget på, at Folkekirkens Nødhjælp vil oprette en serie nye butikker rundt om i Danmark. Og lige nu går det godt. Hver dag står danskere i kø foran butikken, når den åbner. Det største problem er at skaffe overskudsmad nok, men mange leverancer er heldigvis på vej.