TM Tønder er ikke uovervindelige kan man konstatere efter weekendens kampe i 1. division, og samtidig tegner der sig et billede af, hvilke hold som FHK skal være særligt opmærksomme på.

Snakken har gået i krogene. Hvad kan Tønder, når de mangler en af deres største profiler? Her hentydes der til Lasse Hamann-Boertihs, Emil Bergholt og Felix Kasch.

I lørdags mødte Team Sydhavsøerne netop Tønder på udebane. Her kom Tønder for alvor i modvind, da netop Lasse Hamann-Boeriths modtog direkte rødt kort allerede i første halvleg. Hen mod slutningen af første halvleg fik deres stærke højre back, Rolf Ravn, sin tredje udvisning og så resten af kampen fra tribunen.

Tønder har ikke samme kvalitet på bænken, og det kom straks til udtryk. I de perioder, hvor netop Hamann-Boeriths ikke spillede mod FHK, var det også tydeligt, at Tønders spil faldt i kadence. Samme kvalitet sidder ikke på bænken, og meget af Tønders spil er lagt an på netop førnævnte Lasse Hamann-Boeriths og den målfarlige stregspiller, Emil Bergholt.

Nuvel er Team Sydhavsøerne et godt hold, og de bejler også til top-3, men meget af deres spil hænger også på få hænder og toppræstationer af bestemte spillere hver gang. Derfor er det også et af de få hold i rækken, som FHK skal være særligt opmærksomme på, når det d. 28. februar gælder Team Sydhavsøerne i Maribo. Men når Sydhavsøerne kan slå Tønder, er der også flere andre hold, der kan.

Kampen mellem Tønder og TSØ gav et svar på, at Tønder ikke er uovervindelige, særligt ikke når en af deres tre stærke bastioner bliver sat ud af spillet.

Samtidig gav weekenden også flere svar. Odder tabte hjemme i egen hule til HØJ, som bestemt ikke var prangende mod FHK, endda langtfra prangende. Hvis Odder vil noget omkring top-3 er det ganske enkelt en kamp, som de skal vinde og ikke må smide point i. Odder var ikke i nærheden af at vinde kampen mod HØJ, og sat op mod de øvrige tophold i rækken, ligner Odder derfor ikke et hold, som man skal regne ind i striden om top-3.

En darkhose midt i det hele er Ajax København. Københavnerne har fået tilført mange midler henover sommeren, og det ligner, at de nu er ved at blive spillet sammen. Det kan vise sig, at give et kulør til toppen af rækken. Ajax har pt. fem point op til FHK og syv point til Tønder, men det er svært at se dem hente det ind. Skal det ske, skal Ajax nærmest gå ubesejret igennem resten af sæsonen, hvilket er lidt utopi at tro.

Dog skal man bestemt ikke undervurdere Ajax. Der render stor kvalitet rundt på det hold, som man skal have respekt. De har særligt en potent bagkæde med Minik Dahl Høegh og Martin Risom i spidsen, og dem skal man tage sig i agt for. Det bliver eksempelvis spændende at se, hvordan Ajax står overfor FHK d. 9. december og når de møder Tønder hjemme i Bavnehøj d. 26. januar.

Det sidste hold, som bejler til en topplacering er Skive. Skive er dog et hold, som FHK skal være skuffet over at have tabt til. Vurderet ud fra Skives kampe, også den mod FHK, er det ganske enkelt en kamp, som fredericianerne skulle have vundet. Meget af Skives spil er lagt an på den tidligere Mors/Thy-spiller, Nickolei Jensen, og han er pt. ude med en brækket fod. Inden er kar igen, kan Skive være hægtet af topfeltet, men det er ikke et hold, som FHK bør få problemer med at vinde over hjemme i thansen Arena.

Summa summarum er, at FHK, trods en hidtil placering som nummer to, har rigtig gode chancer for at rykke direkte op i lige, men man skal tage sig i agt. Tønder i stærkeste opstilling er en svær, men ikke umulig størrelse, og darkhorsen i Ajax ved man ikke, hvor man har.

-PVA-

https://www.facebook.com/heinybags/
Annonce