I dag starter den landsdækkende gå-kampagne ‘We Walk – Hele Danmark går sammen’. Frivillige arrangører bag flere end 450 gåture landet over inviterer i de kommende dage deres medborgere ud at gå en tur. Søndag finder det sted i Fredericia.

I dag og resten af ugen vil der over hele landet være hundredvis af store og små gåture, der alle er arrangeret som en del af den nye gå-kampagne ‘We Walk – Hele Danmark går sammen’.

450 gåture er allerede planlagt, og det overstiger forventningerne, fortæller Thomas Lind, der er manden bag konceptet og programleder i Bevæg dig for livet – Løb & gang.

“We Walk-kampagnen er søsat uden de store midler, og derfor havde vi beskedne forventninger til udbredelsen i år ét. Men kampagnen rammer tydeligvis plet i den spirende gå-kultur, der er i Danmark,” indleder Thomas Lind og uddyber:

“Vi ser, at gang hitter. Der er flere og flere gangfællesskaber, der skyder op rundt omkring, og det er det, vi gerne vil understøtte og fejre med kampagnen We Walk, der sætter fokus på gåturene og de fantastiske frivillige, der har lyst og energi til at invitere andre med ud at gå. Kampagnen er derfor en chance for, at nye interesserede kan melde sig på nogle af de mange hundrede gåture, der er planlagt.” 

Lav barre og sundhedsmæssig gevinst

Det, gåturene kan i forhold til mange aktiviteter, er, at det ikke kræver nogen forudsætninger at gå en tur.

“Man behøver ikke noget udstyr, og du kan komme direkte fra sofaen. Alle, der kan gå, kan derfor være med i disse fællesskaber, selv om man ikke nødvendigvis er vant til at være aktiv, og det er netop den målgruppe, vi gerne vil aktivere i Bevæg dig for livet,” siger Thomas Lind. 

Men hvorfor er det, hele Danmark skal ud at gå sammen? Det skal man ifølge programlederen på grund af både de mentale og fysiske sundhedsmæssige gevinster.”Forskningen viser, at gåture stabiliserer humøret, bidrager til velvære og glæde og påvirker angst, stress og koncentrationsevnen positivt. Derudover er der de åbenlyse fordele omkring forebyggelse af overvægt, nedsat risiko for type 2-diabetes, men faktisk også nedsat risiko for eksempelvis demens og kræft,” siger Thomas Lind med henvisning til forskningsresultater af speciallæge Bente Klarlund.

Søndag går det løs i Fredericia 

Søndag den 13. oktober kl. 10.00, mødes vi i gå-tøjet ved Fredericia Løbeklub og Monjasa Park, Vestre Ringvej 102, 7000 Fredericia. Her vil vi i samarbejde med teamet bag “Go Run – Bevæg dig for livet” invitere til en smuk gåtur ved Madsbyparken. 

Du kan vælge om ruten skal være på 2,5 km, 4 km, eller 5 km. Det er helt op til dig. Uanset distancen vil du møde den smukkeste natur gennem en markeret rute ved Mads By Park og Eng. 

Læs mere her: https://www.facebook.com/events/333294327601788/

Fakta om We Walk

We Walk – Hele Danmark går sammen er en landsdækkende gåkampagneWe Walk løber af stablen i uge 41,. d. 7.-13. oktober.

450 gåture er allerede planlagtWe Walk er lanceret af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – Løb & gang, der er et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik, og som er støttet af TrygFonden og Nordea-fonden.Mere information: www.bevægdigforlivet.dk/wewalk

www.handelsbanken.dk/fredericia