Fredag aften fik det legendariske ungdomshus i Middelfart næsten taget blæst af, da det danske amerikana/folk/pop band Chasing Grace fyldte huset med en skøn blanding af høj musikalitet, spilleglæde og sammenhold.

Middelfart-knægten og forretningsmanden Jens Sørensen har længe har haft en stor forkærlighed for bandet Chasing Grace og forsangeren Michael Lund, som han har også har kastet krudt ind i at støtte i tidens løb. Så i dagens anledning havde Sørensen købt 70 billetter til vennerne, som kunne få en musikalsk oplevelse med et virkelig organisk band.

Stemningen var ikke til at tage fejl af ved ankomsten til Walker. Folk var kommet for at høre musik, og længslen efter at komme ud efter en meget lang periode med begrænsede kulturelle muligheder, fik forventningerne op i højeste gear. Men gad vide om publikum havde regnet med den sprængfyldte energi, som de charmerende medlemmer af Chasing Grace havde taget med sig. For der er langt imellem at man ser så stor en lyst til at optræde og underholde.

– Jeg håber at i er klar til at have det sjovt, for det er vi, sagde forsanger Michael Lund.

Det var publikum i høj grad. Men fra første nummer af gik Lund i luften med sin vidunderlige og melodiøse vokal som en Boing 747, der trækker det utrolige læs op i skyerne. Manden forsvinder simpelthen ind i sin sang, og det er de små detaljer og den store følelser for det, han synger, der kan begejstre. Det hele er fantastisk suppleret af bandmedlemmerne, der som kor runder smagen af melankoli eller tanken om det uransagelige af.

Chasing Grace er velspillende, og endnu bedre, så kommer de med egne numre. Det kan ses og høres, at de har noget på hjertet. Når de den 29. januar 2022 skal spille på Tøjhuset i Fredericia, kan man passende dukke op og se om det passer.

Før den intime koncert i Middelfart, mødte vi forsanger Michael Lund på Kulturøen, hvor han sad lige foran en plakat til den nye James Bond film, ”No time to die”. Det var på en måde meget symbolsk, for Lund har været ramt af enorm sorg, da hans søster døde. Det kom der et helt soloalbum ud af, ”Sister”, hvor han med 11 intense numre krængede sjælen ud.

– Men nu er jeg her, siger Michael.

Michael Lund er klar til at synge på dansk (Foto: AVISEN)

Coronakrisen har også haft sin indvirkning på hans og bandets liv, men på en positiv måde i den sidste ende. Først var det selvfølgelig nedtur:

– Vi kunne ikke komme ud og spille. Musikken gik jo i stå. Men så blev vi også tvunget til at være kreative, og det mundede faktisk ud i nogle spændende nye veje at gå. En af dem var at vi fik lavet nogle sindssygt flotte musikvideoer, hvor vi tog ud i naturen og spillede live, fortæller Michael.

En af dem blev optaget på Fyns Hoved. Der var så lige den detalje, at det er Naturstyrelsens ejendom, så de ville lige have lidt for retten til at filme. Det fandt Chasing Grace først ud af bagefter. Men videoen er de både stolte af og glade for.

– Jeg har såmænd også været der, hvor jeg skulle hoppe i iskoldt vand til en video. Altså ligesom vinterbadere. Hvad man ikke gør for det her. Men resultatet er superfedt.

Da Kim Larsen døde i 2018 kom Chasing Grace til at sidde og snakke om hans enorme betydning for dansk kultur. Det førte til at de også lavede en coverversion af ”Flyvere i natten” som en hyldest til Larsen, der i øvrigt har haft aftenens bassist, Jesper Haugaard, med i sit band.

– Så kom jeg til at synge på dansk. Det havde jeg ellers forsvoret, at jeg ville. Men nu skete det. Og lige nu arbejder jeg på ny musik i studiet. Og ja, det bliver så på dansk for mit eget vedkommende, forklarer Michael Lund. Chasing Grace vil dog fortsat udelukkende synge på engelsk.

Tilbage til fredag aften på Walker i Middelfart. Her gav Chasing Grace også en live-version af ”Flyvere i natten”. Det virkede. Her fornemmede man, hvordan bandet lyder på dansk. Men er der så også plads til melankolien i de nye numre, der er på vej?

– Ja, det er der. Men vi udvikler os. Det er nok det, jeg vil slå på. At vi også har haft tid til at tænke, som alle andre, her under nedlukninger og en speciel tid for os alle.

Chasing Grace gav den hele armen, og selve arrangementet blev godt afholdt, så både drikkevarer, lys, lyd og feeling mindede om en god, gammel ungsomsfest, selvom en pæn del af publikum mere var der, hvor de selv havde fået børn.

Stemingsfuld (Foto: AVISEN)
Koncentreret trommer (Foto: AVISEN)
Harmoni og guitar (Foto: AVISEN)
Bas (Foto: AVISEN)
Rigeligt med guitarer (Foto: AVISEN)
Lad os få lidt rumklang (Foto: AVISEN)
Høj tone (Foto: AVISEN)
Medrevet publikum (Foto: AVISEN)
Følelser (Foto: AVISEN)
Glad støtte (Foto: AVISEN)