Fredericia AVISEN læste på Wafandes Facebook profil, at han med en sidste plade indstiller karrieren, for mig som kulturredaktør er det et stort tab for dansk musik.

Første gang jeg hørte til Wafande, var da han med rekordfart ramte Danmark med sin drengecharme og blev daglig hitstorie på landets radiostationer. Han skilte sig ud på mange måder, fordi hans positive livssyn fulgte med helt ud i gennem højtalerne.

Da Wafande kom frem i offentligheden, gik det stærkt, hvem bliver ikke i godt humør, når man hører “Gi`mig et smil. Sangen havde feature af en anden glad sanger nemlig Kaka. På det tidspunkt havde Natasja banet vejen for de jamaicansked toner. Sangen nåede platin certificering på både download og streaming.

Sangen var fra Wafandes første album, “Du ved det”, som kom til verden i 2011, der gik tre år, så kom der et nyt album i 2014. Så udkom “Nyt land”, og i mine øjne var Wafande blevet mere voksen, men stadig legesyg.

“Se Mig I Dag”, er fra albummet “Nyt Land”. Det er et nummer, der er nået helt ind under huden på mig. Det må også have ramt andre, fordi sangen fik en guld certificering for streaming. Da det tidligere album havde titler som “Uartig” og “Drik Ud”, var det en befrielse at høre et nummer som “Se Mig I Dag. Nummeret rager op i mange ting om at blive en mand, bliver man set, gør man det godt nok.

Måske vigtigste af alt, når man at få den anerkendelse af sine forældre, før det er for sent. I videoen er han hudløs ærlig og der er sekvenser fra hans mors baghave, samt hun er med i videoen. Der er for mig altid et relevant emne og det er hamrende godt eksekveret.

Det kommer som et chok for mig, at Wafande trækker stikket til branchen, hvad årsagen er, må være ligegyldigt, da valget er hos kunstneren. Men man kan sige, at han har fået sat sit mærke, som man siger. Han var med i Toppen af Poppen, og en af de elskede dommere fra Voice Junior.

Wafande skriver blandt andet: “Jeg takker for alt den støtte, I har givet mig på min rejse og jeg siger farvel med en sidste plade og tour til næste sommer 2020. Jeg vil fortsat forsøge at inspirere folk omkring mig og jeg vil for altid dele ud af den gode karma”.

Fredericia AVISEN sender kærlighed ud til Wafande, og skulle du fortryde og komme tilbage igen, er du velkommen i mine øjne.

Hvad er dit yndlingnummer med Wafande?

https://www.billet.dk/order/tickets/13261438/tyrolerfest-i-fredericia-2019-eksercerhuset-2019-11-02-17-00-00?