Peter Ingemann Nielsen, næstformand i VU Fredericia er ikke enig med DSU og Lasse Strüwing Hansens kritik af finansloven.
“Lasse Strüwing påstår, at finansloven indeholder store nedskæringer på velfærd. Hvis man rent faktisk læser finansloven, er det dog svært at gennemskue, hvor Lasse har læst det henne. Der bliver nemlig afsat 2,7 mia. til de ældre og yderligere milliarder til sundhedsområdet, der blandt andet skal sikre en akutlægehelikopter i udkantsområderne. Det er da, hvad jeg kalder velfærd.”
Han fortsætter:
“På uddannelsesområdet, som også bliver kritiseret af DSU, er der også stillet en række initiativer. Erhvervsuddannelserne får et pænt tilskud, og det samme gør de frie grundskoler, så regeringen har i den grad også fokus på uddannelse, hvor ønsket om at skabe et friere uddannelsesvalg skinner igennem.”
“Jeg er dog enig med Lasse i, at finansloven på visse punkter er uambitiøs. Der er simpelthen for få skattelettelser. Vi kan dog håbe på, at regeringen og DF i den kommende skattereform vil sikre markante skattelettelser. I VU synes vi nemlig, at pengene har det bedst i borgernes egne lommer – ikke i statskassen,” slutter Peter Ingemann Nielsen.