Den gamle Voss grund som Fredericia Kommune har erhvervet, skal nu have en overhaling under det udvidede anlægsbudget for Covid-19 med nye grønne arealer.

Det var en glad Jacob Bjerregaard, der sammen med museumsleder Karsten Merrald Sørensen i dag præsenterede planerne for en midlertidig ændring af den kendte Voss grund. Der har længe været talt om, hvad grunden skulle bruges til, og en af de store ideer har været et nyt fæstningsanlæg til gavn for fortællingen om Fredericias historie og byens turisme.

“Jeg er er utrolig glad for at vi har fundet ud af at kunne gøre noget ved grunden, og med den her plan kommer vi i gang, så det ikke bare står øde hen”, sagde Jacob Bjerregaard.

Planerne for det midlertidige anlægsarbejde (Foto: Fredericia AVISEN)

Der er afsat 5 millioner kroner på det udvidede anlægsbudget til projektet. Indgangen til Fredericia via Sjællandsgade forskønnes dermed. Det betyder at trådhegnet langs Sjællandsgade og Vester Voldgade fjernes. Længere nede på grunden skal der etableres et nyt hegn.

Samtidig skal der være grønne arealer mellem det nye hegn og Sjællandsgade og Vester Voldgade. Mod nord etableres der en midlertidig parkeringsplads med plads til knap 200 biler. Der skal også være adgang via Slevigsgade, hvor metalporten fjernes. Endeligt skal børnebegravelsespladsen afskærmes med et pænt hegn.

Museumsleder Karsten Merrald Sørensen ser frem til at grunden kommer i brug (Foto: Fredericia AVISEN)

“Jeg synes det er fantastisk at vi kommer i gang med at få brugt den her grund til noget, der også kan sætte historien i spil”, sagde museumsleder Karsten Merrald Sørensen. Han drømmer naturligvis om at få fæstningscenter og fokus på den fredericianske historie:

“Jeg synes at vi har en fantastisk historie, som vi virkelig kan fremvise på en spændende måde. Grunden har er stort potentiale, så det at vi går igang med at bruge den, betyder meget for os”.

Fredericia Kommune har købt grunden for 31,5 mio. kroner, og handlen er sket gennem Electrolux’ ejendomsmægler Colliers. Grunden blev overtaget af Fredericia Kommune den 15. februar 2020.

Historien skal fortælles og grunden er ideel (Foto: Frederica AVISEN)

Planerne er en del af byrådets fortsatte ønske om at udvikle området nord og syd for Sjællandsgade. Grunden har tidligere huset en af byens største og mest kendte virksomheder Voss – siden Electrolux, som lukkede fabrikken i 2007. I slutningen af 2015 blev fabrikken revet ned og grunden har stået tom siden.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer