På Fredericia AVISEN har vi en maskot, nogle ville nok kalde den for en bjørn. Men dens oprindelse er berner sennen og den smukke tæve hedder Alba.

Ved sidste check hos Erritsø Dyreklinik opnåede Alba en Powerranking på fem-seks stykker, infektion og svamp satte Alba ned af rangstigen. Vi møder dyrlæge Anne Kirk igen, efter Chefredaktøren har gjort, hvad dyrlægen anbefalede.

Maskot
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Alba og jeg har et voksende forhold til hinanden, da jeg henter hende, hopper hun op og giver mig en stor menneskelignende krammer. Men hendes kærlige væsen er dog en smule tavst, da vi sidder i klinikken og venter på Anne.

Anne kalder på os. Alba går med uden problemer, det er tid til at få tjekket ører og poter, for at se om behandlingen har båret frugt. Alba er stadig ikke helt tryg ved at være ved dyrlægen, men hun hverken gør eller prøver at stikke af. Som et genert barn sætter hun sig tæt op ad mig, hver gang muligheden byder sig.

Maskot
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Anne konstaterer at øret er i kraftig bedring og er fint. Alba skal viderebehandles mod ørevoks, hendes øre skal rengøres dagligt. For en sikkerheds skyld skal Albas poter stadig behandles mod svampe en gang dagligt. Øret må gerne være fugtig af behandlingen.

Alba slipper for at komme på vægten i dag, så Chefredaktøren har mulighed for at vise resultater med motionen. Det er også godt Alba ikke skal vejes i dag – på vej til bilen snappede hun en pizzaslice der lå på gaden. Da jeg prøvede at vriste den ud af munden på hende, slugte hun den i et hug, hun er en sand grovæder.

Et aktuelt emne i Danmark er ulve, og Albas ulveklør trænger til at blive klippet. Faktisk har hundenes evolution gjort, at disse klør ikke har en funktion for hunde i dag. Albas vender også sådan, at de ikke bliver slidt ved gang.

Maskot
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Anne klipper kloen ned, den kan klippes langt ned, men man skal være opmærksom på, at i bunden er der nerver og det kan bløde, hvis man klipper for langt ned. På hunde vil det gøre ondt ligesom, når vi klipper en negl for langt ned. Før i tiden amputerede man de ikke funktionelle ulveklør, men af dyreetiske årsager er man stoppet med det.

Maskot
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Jeg kan desværre ikke lokke noget episk resultat ud af Anne på Albas powerranking, men hun giver Alba en fuld pakke af vaccinationer. Dertil kommer der papir på Alba, så vi kan se de fem komponenter, hun er blevet vaccineret for.  Dommen over Alba er dog positiv og hun er nu en ren sekser på skalaen. Vi er snart på vej længere op af skalaen bliver både Alba og jeg enige om.

Maskot
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

På vej i bilen belønner jeg Alba med en køretur i solen, hvor vinduet er rullet ned. Vi får begge lidt luft i håret, inden hun skal hjem til Chefredaktøren.