Tyske Volkswagen AG skruer voldsomt op for sine ambitioner om at blive verdens største producent af elbiler. Målet er nu at sende 22 mio. biler med batterier ud af fabrikkerne i de kommende ti år. Det svarer til 50 pct. flere elbiler end i den tidligere målsætning, skrev Børsen i sidste uge. Volkswagen Fredericia har selv været på fabrikken i Wolfburg, hvor direktør og indehaver Henrik Kjærgaard med egne øjne så ind i fremtiden.

“Det er vildt! Da jeg først så de nye biler, som rammer markedet i 2020, stod jeg tilbage med en lidt spacey-følelse, men på den gode måde, for når man kommer tæt på og ser, hvad de kan, er man solgt. Vi er nået så langt, at jeg roligt kan sige, at der er bil for alle pengene”, siger Henrik Kjærsgaard og fortsætter:

En af de tidligere fede film på YouTube fra VW

“Man er gået all in, og har bygget en ny bil fra bunden, der kan meget mere end, hvad vi hidtil har set, når man har tilpasset diesel og benzinbiler til el. VW er helt klart firstmovers på denne biltype, og jeg forventer mig rigtig meget af den. Jeg glæder mig til at se, hvad der sker, når salget åbner op om få måneder, og ikke mindst, når man også kan se bilerne i vores butik.”

I sidste uge meldte VW i Tyskland ud, at man planlægger investeringer for 30 mia. euro i først og fremmest elbiler og lagde samtidig 50 pct. til antallet af planlagte nye elbiler. Så det er et stort skub, der kommer fra det tyske marked, hvor BMW har meldt ud, at de vil satse massivt på el-biler. Henrik Kjærgaard regner med, at vi ser bilerne på det danske marked i 2020.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her