Forside Erhverv Volkswagen i Fredericia er klar til den grønne omstilling

Volkswagen i Fredericia er klar til den grønne omstilling

DEL
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Regeringen vil lukke for salget af benzin- og dieselbiler i 2030. En stort beslutning, der uden tvivl vil påvirke bilforhandlerne i Danmark. Fredericia AVISEN har talt med en af de bilforhandlere, der sælger nye biler og dermed skal skifte kurs om 12 år. 

“Nu skal vi sætte kursen for de næste 17 år. Så vores børn og børnebørn også får noget at glæde sig over. Transportsektoren står i dag for en fjerdedel af Danmarks CO2-udledning. Og luften i de største byer er for forurenet” sagde Statsminister Lars Løkke Rasmussen i hans tale ved Folketingets åbning, der traditionen tro blev afholdt den første tirsdag i oktober.

Læs også: I fodsporene på en folkevalgt

“Derfor sætter regeringen nu et klart mål: Om 12 år – kun 12 år – vil vi lukke for salget af nye diesel- og benzinbiler. Og om 17 år skal hver eneste nye bil i Danmark være en el-bil eller anden form for nul-udledningsbil. Det vil betyde, at der i 2030 vil være over én million hybrid-, el- eller tilsvarende grønne biler i Danmark” fortsatte Statsministeren.

Hos Volkwagen i Fredericia er man klar til at følge den politiske vej, omend det pludselig kommer tæt på. 

“Volkswagen har et fremragende program, der allerede tager højde for fremtidens biler og energi. Allerede i 2020 vil man lancere et nyt program, som ikke bare er vores nuværende diesel- og benzin-biler på el, men derimod biler, der er tænkt, designet og produceret, så de matcher den grønne omstilling, som samfundet er i gang med”, siger indehaver af Volkswagen i Fredericia, Henrik Kjærgaard til Fredericia AVISEN.

Hvad tænkte du, da Statsministeren kom med 2030 som målsætning for at stoppe det salg?

“Der er stadig en del år endnu, men jeg tænkte da, hold da op. Det er lige om lidt, men som sagt, når jeg ved, at vi er godt gearet til fremtiden, og ser man på vores produkter i dag, så har vi også gode løsninger,” slutter Henrik Kjærgaard. 

 

https://www.fredericiavin.dk/
Annonce