Et samfund, der kommer i en ekstrem situation, vil ofte afsløre, hvordan mennesket egentlig er. Det er nok generelt, at vi ikke selv ved, hvorledes vi reagerer i anspændte situationer, før vi har prøvet det.

Danmark og vel egentlig hele Verden kom i med covid-19. Det har betydet her i Danmark, at vore politikere pludselig måtte forholde sig til noget reelt i stedet for deres småskærmysler relateret til småpillerier i ”politiske” holdninger.

Den danske regering har håndteret situationen på udmærket vis vel vidende, som Mette Frederiksen sagde, at de ville komme til at lave fejl og tage forkerte beslutningen. Folketinget som sådan stod sammen om at løse situationen. Der ser ud til at have været et udmærket samarbejde mellem regeringen og diverse specialister. Vi har ved dette samarbejde og aktive handlen fra de ansvarlige undgået en katastrofe, som man har erfaret i andre lande som f.eks. Sverige, Belgien, Spanien og USA.

Det synes jeg, at vi skal takke Mette Frederiksen og hendes samarbejdspartnere for.

Situationen med minksmitten kom ind fra sidelinjen, og hele situationen blev pludselig meget anspændt. En muteret virus sammenlignelig med Wuhan. Hvad gør vi? Så tager de en svær og dyr beslutning, der kan ramme dem selv. Det kan ramme uanset om de gør noget eller ikke gør noget. Uanset hvad, så vil de blive kritiseret. Som Søren Kierkegaard skrev: Gift dig, du vil fortryde det, gift dig ikke, du vil fortryde det!

Efter almindelig opfattelse traf de den rigtige beslutning, men noget gik galt ved udmøntningen af beslutningen. Som det fremgår, så vedtog man i koordinationsudvalget beslutningen, der skulle føres ud i livet af en minister og tilhørende ministerium. Noget går galt i forløbet, så man øjensynligt beslutter noget ulovligt. Det bliver endda betegnet som brud på Grundloven.

Det viser sig nu, at man fik lagt den nye muterede virus død, men det viser sig også, at omkring en tredjedel af de mennesker, der arbejder med minken er smittet med covid-19. Minkfarmene var altså en smittebombe, så beslutningen var rigtig. Jeg er overbevist om, at beslutningen ikke blev taget for at opnå andet, end at sikre mennesker imod at blive smittet med pågældende virus og i givet fald blive syg og måske dø. Men man begik eklatante fejl undervejs. Det er trist, ærgerligt og utilgiveligt. Men havde man truffet det modsatte og sige, at det går nok, så var Fanden løs.

Nu er den øjeblikkelige fare drevet over, så kommer alle de små piger og drenge frem med deres kritik. De glemmer at sige, at de er glade for, at det ikke var dem, der skulle træffe beslutningen om minken. Men nu kan det de hele. Imedens de voksne traf beslutninger, sad de bag stolene og var ved at tisse i bukserne.

Jeg tør ikke tænke på, hvad der ville være sket, hvis de små piger og drenge havde siddet med ansvaret i stedet for de voksne, da de afgørende beslutninger skulle tages!

Vi kan være uenige med regeringen, men vi må sige, at de tog ansvaret på sig som voksne mennesker, da det gjaldt.

Jens Jørn Pedersen · Sanddalvej 4 · Fredericia

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer