Herre VM i håndbold er i gang i Danmark, og Fredericia AVISEN har været på pletten til de danske kampe. Som sportsredaktør på Fredericia AVISEN giver jeg her et indblik i VM fra pressepladserne.

Se her en video fra Royal Arena:

Jeg har i forbindelse med et tidligere job dækket flere håndboldslutrunder i Danmark og det store Champions League Final4-stævne for mænd. Der er et hav af regler for, hvad pressen må til sådan et arrangement, og respekteres de ikke, er der no mercy.

Det har jeg selv oplevet på tætteste hold til Final4, da en anden journalist konsekvent interviewede i en zone, som han ikke havde adgang til som skrivende presse, og gentog han det stunt én gang til, ville han få klippet sin akkreditering i stykker.

I Royal Arena til åbningskampen havde min kollega Matthias og jeg et videokamera med, og når man skal bruge sådan et, skal man have en særlig tilladelse på sin akkreditering – det havde vi ikke. Derfor spurgte vi de ansvarlige for pressehåndtering, om det kunne lade sig gøre, og hvis ikke var vi indstillet på, at sådan var det og regler er regler. Heldigvis var det ikke noget problem for den venlige kommunikationschef, Katrine, så længe, at der var plads til øvrige medier med videokamera – og det var der.

Videointerview med landsholdets Casper U. Mortensen. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Til åbningskampen mellem Danmark og Chile var det første gang, at der blev spillet håndbold i Royal Arena, og jeg havde aldrig selv været der før. Venligheden var dog i top fra de mange hjælpere.

Til sådanne events, som VM, er der virkelig profesionelle arbejdsforhold. Pressen går ikke ned på proviantering, hvor der er både forskellige former for snacks – både den sunde og usunde af slagsene – og ikke mindst varm mad, når det er blevet spisetid. Det er noget, som er virkelig værdsat blandt pressefolkene til en slutrunde. Uden mad duer helten ikke.

Udsynet fra pressepladserne i Jyske Bank Boxen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Inde i kamparenaen er der i både Royal Arena og Jyske Bank Boxen et udsyn til banen, som er virkelig i top. Fra pladsen på midterdækket midt for har man det perfekte udsyn til at se kampens detaljer, og der er let adgang til den såkaldte mixed zone. Særligt Jyske Bank Boxens vej til mixed zone er jeg vild med, da man der ikke bliver blandet med publikum.

Mixed zone i Jyske Bank Boxen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Jeg er rigtig vild med både Royal Arena og Jyske Bank Boxen, både til at se håndboldkampe i, men også i mit virke som journalist. Skal jeg komme med enkelte kritikpunkter er der enkelte ting at tage fat på.

I Royal Arena er p-forholdene ikke i top. Medgivet, vi er i Københavns-området, hvor man kan tage S-toget og Metroen rundt, men Matthias og jeg ankom i bil allerede klokken 16:00, og med kampstart klokken 20:15 skulle man tro, at der var p-pladser meget tæt på arenaen. Det var der ikke. Da vi ankom til Royal Arena var der heller ingen indikationer af, hvor man skulle hente sin akkreditering, da der ikke var nogen former for skilte og vi måtte sammen med en kollega fra et andet medie få fat i kommunikationschefen Katrine, der vejledte os via telefonen. Jeg tænker, at vi ikke var de eneste journalister, der havde problemer med at finde akkrediteringscenteret.

Pressepladserne i Royal Arena. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

I Jyske Bank Boxen var der et andet problem, som flere også er stødt ind i. Jeg havde, som alle andre journalister, efterladt min computer på pressepladserne, da jeg var gået i Mixed Zone. Til min store overraskelse, da jeg kom tilbage en halv times tid senere, var alle døre ind til arenaen, også dem som kun pressen har adgang til, simpelthen låst. Jeg var dog så heldig, at der kom en venlig ansat, der via en chip kunne få døren op, men det må bare ikke ske.

Ovenstående punkter skal dog ikke ændre på, at pressehåndteringen virkelig er i top, og vi til dette verdensmesterskab skal være virkelig glade for håndteringen, der til lignende arrangementer i udlandet ikke altid er, som vi oplever den her i Royal Arena og Jyske Bank Boxen.

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere