Fredericia AVISEN var med Fredericia-Middelfart Teaterforening til teaterstykket, Vitello, da 750 elever fra kommune- og privatskoler i Fredericia og Middelfart så forestillingen på Fredericia Teater.

Vi lever i en tid, hvor digitaliseringen har ramt børn og unge i en sådan grad, at det levende teater er mere vigtigt end nogensinde før. Det var også med de tanker, at Fredericia-Middelfart Teaterforening inviterede 1. årgang fra kommune- og privatskoler i hhv. Fredericia og Middelfart til en forestilling baseret på den populære rod, Vitello, skabt af forfatteren Kim Fupz Aakeson.

Vi taler med Vanessa Knudstorp, der er formand for Fredericia-Middelfart Teaterforening.

“Den her slags forestilling er nok vores vigtigste opgave. Det at tilbyde teateroplevelser til børn og unge i alle aldre, i en tid, hvor vi er udfordrede i forhold til elektroniske medier, i både skolemæssige og private sammenhænge”, siger hun. Der afvikles i alt fire forestillinger og det forventes således, at ca. 750 elever sammen med ca. 45 lærere vil opleve forestillingen ”Vitello” Fredericia Teater i den lille sal.

Utålodige og spændte børn fra Kirstinebjergskolen Indre Ringvej. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Klokken er lidt i ni og det vælter ind med forventningsfulde børn fra Kirstinebjergskolen Afd. Indre Ringvej, der er den uro som der nøjagtig skal være før en spændende oplevelse. Der er et par drenge, som gerne vil fotograferes, og da det er børnenes dag, siger vi selvfølgelig ikke nej.

Friske drenge der venter på den frække Vitello. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Scenen står lysende i mørket og forestillingen går i gang, med det samme dæmper lyden sig fra de spændte elever. Vitello er en dreng med det man i gamle dage ville krudt i røven og nok i dag ville diagnostisere, han går fra første replik rent ind hos det unge publikum.

Vitello tryllebinder publikum. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Historien handler om, at Vitello bor med sin mor og han er på jagt efter en far. Det er hylende morsomt og politisk ukorrekt med et stort smil på læben, det går rent ind og undervejs kommer, der mange sjove kommentarer.

Skuespillerne i Vitello leverer en sublim performance. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Hold op de bander meget”, siger en lige foran mig og hans kammerat stemmer i, “det har de nok fået lov til”. Forestillingen er meget i børnehøjde og da Vitello pludselig bliver kysset af nabopigen, reagerer næsten alle drengene i salen på samme måde som Vitello, og pigerne sukker. Der er også to meget karikerede teenagepiger som kludrer i superheltenavne med vilje, det giver en stor interaktion med hele salen. Det er i høj grad en formiddag, hvor tablets og mobiler er skiftet ud med kreativt teater.

Vitellos to kammerater. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Det lykkedes at tryllebinde publikum i den times tid som stykket tog, men så var der også gang i den. De fleste af børnene susede ud af den lille sal, andre valgte at gå helt op foran scenen, enten for at se stjernerne igen eller selv drømme sig op på scenen.

Der var bud efter skuespillerne fra Vitello. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Børnene fra Kirstinebjergskolen Afd. Indre Ringvej skulle tilbage til bøgerne, set på deres ansigter havde de fået en perfekt start på dagen.

http://bit.ly/rosalecture