Vita Kirsten Larsen fyldte 100 år og blev fejret af familie, plejepersonale og 6. Juli Garden på Ulleruphus. Det var personalet der i dagens anledning havde sørget for, at Vita kunne få sådan en dag, som man nu fortjener, når man fylder 100 år.

Vita Kirsten Larsen blev født den 28. April 1920, som datter af Slagtermester Niels Nielsen og hustru Annie Grisen Nielsen. 

Vita gik i forældrenes fodspor og blev gift med Slagermester Aage Ingemann Larsen, sammen drev de Slagter Larsen i Jyllandsgade i rammerne,  hvor ure- og smykkeforretningen Klokken i dag har til huse. 

Der var godt humør, lagkage, brev fra H.M. Dronningen, chokolade og fødselsdagssang på Plejecenter Ulleruphus, da Vita fyldte 100 år. Børn og børnebørn var samlet for at fejre fødselaren,  og de fik en mindeværdig eftermiddag med kaffe, samtaler om minderne og god musik fra. 6. Juli Garden.

Det var personalet på plejehjemmet, der havde sørget for at give Vita den bedste fødselsdag, der var mulig i Coronatiden. Det er heller ikke hver dag, at en borger fylder 100 år, men for familien var det vidunderligt at se deres mor og mormor/farmor blive fejret.

“Jeg husker Trelde Camping. Jeg husker, at de boede i højhusene bagved her. Jeg husker bandekassen, hvor det kostede 5 kroner at sige et bandeord –  det var morfar, der puttede penge i. Det var ikke os. Hun har altid været glad, altid god mad og gode frikadeller,” fortæller barnebarnet Anne og bliver suppleret af søsteren Mette med ordene: Fredericias bedste deller.

“Der var en god arv fra slagterforretningen; orden, rengøring, styr på tingene – alting havde en plads,” siger barnebarnet Thomas Larsen Schmidt.

“Hun har glædet sig helt vildt til denne dag.  Hun vidste ikke om hun ville holde stor fest, men det kan hun jo så ikke grundet Corona. Hun var. Også lidt bekymret nu, hvor Borgmesteren ikke kunne komme, men han måtte godt sende chokoladen. Hun var rigtig glad. Hun var glad for brevet fra Dronningen,  underskrevet Margrethe Rex,” supplerede de tre børnebørn og roste personalet: 

“De har arrangeret festen. De har sørget for at 6. Juli Gaden kommer. Det er stort. Det er lige til at blive grådlabil over, og ikke mindst stolt af mormor, der bliver 100 år. Der er en masse hjerte bag fra plejehjemmet. Stor ros til frontpersonalet  –  også i dag.”

Vita levede i mange år sammen med ægtefællen, Aage Larsen, der blev 95 år. Sammen har de fået tre børn, syv børnebørn og 12 oldebørn.  Og Vita,  der betyder livet nyder da også livet med chokolade og søde sager. For man skal ikke spise alt det sunde,  når man er blevet 100 år, så bestemmer man selv.

Lagkagen og kaffen var da også populær, ligesom Vita vinkede da Fotograf Helle S. Andersen tog et af sine Coronabilleder og nød da familien sang fødselsdagssang. Stort var det, da 6. Juli Garden dukkede op for at spille. Det skete med indlevelse og glæde over at kunne spille igen. Publikum kvitterede med klapsalver og børnehavebørnene på den anden side af plejehjemmet gik i takt til musikken. 

Familien blev lidt endnu og fejrede Vita med hygge under pavillonen foran Vitas terrasse,  hvor aprilvejret viste sig fra sin gode side endnu engang.

Tillykke Vita

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer