Den 15. april 2020 kl. 15.00 ophæves de visitationszoner, som Sydøstjyllands Politi oprettede i Fredericia midtby og i boligområdet Korskærparken den 25. februar 2020 efter skuddrabet på en 24-årig mand den 24. februar i Korskærparken.

Visitationszonerne ophæves nu fordi Sydøstjyllands Politi vurderer, at der ikke længere er grundlag for at opretholde dem. Begrundelsen for at oprette og senere forlænge de to visitationszoner har været, at visitationszoner er et godt redskab til fortsat at fastholde ro, tryghed og sikkerhed for borgerne i Korskærparken og i Fredericia i øvrigt ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben.

Siden visitationszonerne i Fredericia og Korskærparken blev oprettet og til og med den 13. april har Sydøstjyllands Politi foretaget 360 visitationer i områderne, og der er blandt andet blevet oprettet 26 sager om overtrædelse af loven om euforiserende stoffer og 14 sager om overtrædelse af våben/knivloven. Antallet af sigtelser har været faldende over visitationszonernes levetid. 

Selv om visitationszonerne ikke forlænges, så fortsætter indsatsen med skærpet operativ opmærksomhed for at sikre ro, tryghed og sikkerhed i Fredericia. Sydøstjyllands Politi vil således fortsat også gennemføre visitationer, hvis der er grundlag for det i medfør af den almindelige, gældende lovgivning.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer