I forbindelse med udviklingen af smittespredningen af coronavirus i Danmark, har sundhedsmyndighederne nu skiftet strategi. I den forbindelse er der udsendt nye retningslinjer til sundhedspersonale, der nu skal visitere efter andre kritierier.

Ved mistanke om coronavirus vil patienten som udgangspunkt skulle blive i sit eget hjem. Hvis symptomerne forværres vil man via telefonkonsultation hos egen læge eller vagtlægen kunne henvises til sygehusbehandling. Samtidig ophører man med at teste de milde tilfælde, der derfor ikke vil tælle med i statistikken over bekræftede tilfælde af Covid-19.

“Mistanke om Covid-19 bør opstå ved alt fra milde symptomer på øvre og nedre luftvejsinfektion til svær nedre luftvejsinfektion. Typiske symptomer er feber, hoste, ondt i halsen, hovedpine, muskelømhed. Ved progredierende forløb kan tilkomme åndenød”, skriver Sundhedsstyrelsen.

Der er på nuværende tidspunkt registreret 785 smittede patienter i Danmark, men tallet vi fremover være lavere end det reelle antal, da man ophører med at teste de milde tilfælde.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer