Der er gennem den seneste tid gentagne gange sat spørgsmålstegn ved, hvor vidt Socialdemokratiet vil lede og udvikle Fredericia ved, at udarbejde en vision for Fredericia.

I Socialdemokratiet anerkender vi i høj grad en visionsbaseret ledelse og udvikling af vores dejlige by.

Et rigtigt godt eksempel på værdien af visionsledelse var da et samlet byråd i midten af 0’erne, med borgmester Uffe Steiner Jensen i spidsen, udarbejdede nogle visionære mål for Fredericia. Allerede dengang blev kursen blandt andet lagt for Kanalbyen og erhvervsudviklingen i Taulov.

En ambitiøs vision må nemlig gerne række længere frem end blot nogle få år. Skal vi være visionære, skal vi også for alvor turde, at lægge retningen for de næste mange år.

Dog mente vi ved sidste års budgetforhandlinger, at visionsarbejde ikke burde være en del af de igangværende budgetforhandlinger, idet vi ser den modsatte arbejdsgang. Nemlig først udarbejdelse af en vision for Fredericia, som så efterfølgende forfølges med mere konkrete handlingsplaner og fagspecifikke politikker, som så i praksis understøttes med konkrete økonomiske prioriteringer.

Fredericias seneste vision udløb ved årsskiftet og her er det vigtigt for Socialdemokratiet, at vi først reflekterer over og evaluerer den udløbne vision, før vi igangsætter udarbejdelsen af en ny. Fredericias nye borgmester, Steen Wrist, vil i løbet af foråret tage initiativet hertil og vi håber meget at hele byrådet i fællesskab vil deltage i dette arbejde.

Herudover finder vi det arrogant, hvis et byråd umiddelbart inden et kommunalvalg udarbejder retningen for Fredericia for de kommende år. Et sådant arbejde bør igangsættes umiddelbart efter det kommende kommunalvalg til efteråret og bredes ud så det inddrager flest mulige i Fredericia.

Samtidig skal der også gøres opmærksom på, at vi jo allerede har flere langsigtede planer og retninger for Fredericia. Eksempler herpå er blandet andet kommuneplanen og ikke mindst tiltrædelsen af FNs Verdensmål for en bæredygtig udvikling. Særligt den sidste er jo i den grad en visionær retning for vores dejlige by.

Socialdemokratiet er altså for visionsarbejde, ikke kortsigtet, hovedløst eller forhastet grundet et snarligt kommunalvalg, men for Fredericias udvikling på den længere bane.

På vegne af den socialdemokratiske byrådsgruppe

Søren Larsen

Gruppeformand

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
10:18 - 10. februar 2021 10:18

Vi har en masse ideer, men I skal ikke vide noget om det før jur. Ingen skal se det vi har.
Men skal vi ikke være enige om, at skjulte ideer hverken gør skade eller gavn.
Socialdemokratiet har et stort efterslæb som hovedansvarlige for byens udvikling. Det er som små børn: Ha, du skal ikke se det, jeg har – æv bæv!
Er det sådan, at S gemmer på guldkalven? Efter egen mening eller reelt. Måske er det kejserens nye klæder. Han har jo ikke noget på!

Allan Pertti Frandsen
Allan Pertti Frandsen
10:24 - 11. februar 2021 10:24

Det er helt rigtigt, at Socialdemokratiet har hovedansvaret for udviklingen af vores by. I godt samarbejde med de øvrige partier. Foråret ligger lige hjørnet. Dér vil Fredericias nye borgmester Steen Wrist igangsætte arbejdet med en ny vision for vores by og kommune. Lige som Søren Larsen håber jeg, at hele byrådet i fællesskab vil deltage i dette arbejde.

Jeg er opvokset her i byen og fik både min skolegang og ungdomsuddannelse her. Fra 1991 til 2016 boede jeg først i Kolding, dernæst i tre byer i Grønland. I al den tid forandrede min barndomsby Fredericia sig til et stadigt bedre sted at leve og bo. Jeg lader mig i dag begejstre over:

• Fornyelsen af Fredericia centrum, som har skabt liv i vores bymidte efter kl. 16 og i weekenderne. Det har skabt flere butikker og restaurationer, flere jobs og fremgang i vores lokale økonomi. Corona har sat en midlertidig bremse på dette, men efter corona kommer det igen, fordi fundamentet er stærkt.

• Den igangværende modernisering og udbygning af områderne nede ved Kanalbyen. Godt for byggeriet, beskæftigelsen og antallet af boliger.

• Det velgennemførte Google-byggeri i Taulov.

• Genetableringen af vores elskede musicalteater. Har bragt vores by på det kulturelle Danmarkskort og sikret vækst i vores lokale økonomi.

• Corona er blevet vendt til en kæmpe mulighed ved rettidig omhu og politiske beslutninger om at bygge vores by og kommune ud af corona.

Alt dette sker ikke af sig selv; det kræver lederskab og et byråd, der samarbejder om løsningerne. Det gør mig til en stolt fredericianer.

Sidst redigeret 2 måneder siden af Allan Pertti Frandsen
hans thomassen
hans thomassen
23:02 - 1. marts 2021 23:02

Man vil ikke forpligtige det kommende byråd.
Men med anlægsinvesteringer forpligter man da de kommende mange byråd.
Og hvad værre er.
Mange af de investeringer der er foretaget holder jo ikke i 25 år.
Og hvorfor låner man til dem. I mange år har de forhenværende borgmester gang på gang udtalt, at vi har jo selv pengene men må ikke brug dem for anlægsloftet??
Nu låner man og betaler Den Danske Bank 0,6 % for at have dem stående der.
Så god investering?? ja måske??