Lørdag den 5. september hejser vi flaget i respekt for Danmarks udsendte og til minde om de faldne.

Danskere over hele landet opfordres til at bakke op og vise flaget – på flagstangen, sociale medier og villavejen, i vinduet eller ved på en anden måde at gøre flagdagen til en særlig og mindeværdig dag for Danmarks udsendte og deres pårørende.

“Vi skal passe godt på dem, der passer godt på os, og huske at vise, at vi værdsætter og påskynder deres indsats. Jeg håber derfor også, at hele Danmark vil være med til at vise deres anerkendelse af Danmarks udsendte og deres familier. Det er dem, vi hejser flaget for den 5. september”, siger forsvarsminister Trine Bramsen.

“Danmarks udsendte fortjener den største respekt for deres indsats. De bekæmper terrorisme i Afghanistan, træner soldater i Irak og overvåger skibstrafikken i Hormuzstrædet. Og deres indsats er med til at sikre, at vi fortsat kan leve sikkert og trygt herhjemme”.

Flagdagen markeres med kranselæggelse på Kastellet i København med deltagelse af bl.a. Kongehuset samt regeringsrepræsentanter foruden udsendte og deres pårørende. Statsminister Mette Frederiksen og forsvarsminister Trine Bramsen holder tale i forbindelse med ceremonien. I Holmens Kirke, ligeledes i København, holdes der mindegudstjeneste for de faldne i international tjeneste. Også her deltager Kongehuset, regeringsrepræsentanter, udsendte, pårørende m.fl. Udenrigsminister Jeppe Kofod og Folketingets Formand Henrik Dam Kristensen taler i kirken.

I dagens anledning går Forsvarets dannebrogsbemalede F16 kampfly også på vingerne. F16 kampflyet overflyver bl.a. Kastellet, Odense, Viborg, Århus samt flest mulige garnisonsbyer. Ruten henover Danmark vil blive lagt på www.forsvaret.dk.

Lokalt markerer størstedelen af landets kommuner også flagdagen. Oversigt over de lokale arrangementer kan ses på www.flagdagen.dk

Grundet restriktioner som følge af corona har det været nødvendigt at aflyse den traditionsrige parade på Christiansborg Slotsplads og at reducere antallet af inviterede til arrangementerne.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer