TV2 har gennemgået de selskaber, som har modtaget lønkompensation fra staten i forbindelse med coronakrisen. 247 af selskaberne er i sidste ende helt eller delvist ejet af selskaber i lande, som eksperter definerer som skattely. Herunder flere virksomheder med butikker i Fredericia.

Det er blandt andre eksotiske øer som Bermuda og De Britiske Jomfruøer, men der er også selskaber med base i Holland, som ifølge flere eksperter er et skattely, skriver TV2.

Bag nogle af virksomhederne i skattely står velhavende forretningsmænd som Vladimir Alekseevich Fartuschnyak, der bor i rigmandsbyen Lugano i Schweiz og Alshair Fiyaz, som bor i Monaco og ejer en yacht med to landingspladser til helikoptere, fortæller de.

Men syv virksomheder, som har fået del i hjælpepakkerne, er netop med i selskabskonstruktioner, som er designet til ikke at betale skat, vurderer to eksperter i skatteregler for TV2.

Der er tale om følgende syv virksomheder:

  • Synoptik
  • Sportsmaster
  • Babysam
  • Gate Gourmet
  • Lagkagehuset
  • Euro Cater
  • BC Hospitality Group.

Medlem af Skatterådet og ekstern lektor på CBS Christen Amby har gennemgået virksomhedskonstruktionerne og regnskaberne for de syv virksomheder for TV2. “De har alle sammen en konstruktion, hvis umiddelbare formål er at undgå at betale skat af udbytte til de udenlandske ejere”, vurderer Christen Amby.

“Man har helt klart lavet de her virksomhedskonstruktioner for at undgå at betale skat. Jeg kan ikke se, hvad grunden ellers skulle være for at have de her virksomheder i alle de lande, som netop har den fordel, at man betaler meget lidt, hvis overhovedet noget, i skat”, fortæller Skatteadvokat og tidligere kontorchef i Skat Michael Bjørn Hansen til TV2.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer