Trekantområdet er landets stærkeste business region. Det understreges af Dansk Industris netop offentliggjorte analyse, der viser, at Trekantområdet har et klart bedre erhvervsklima end de øvrige storbyregioner.

Det er godt at drive virksomhed i Trekantområdet viser Dansk Industris nyeste temperaturmåling af erhvervsklimaet i 96 danske kommuner.

4 af Trekantområdets 7 kommuner ligger i top 15, mens seks af de 7 ligger i den bedste tredjedel. Fredericia, der sidste år var årets højdespringer fra en plads som nummer 78 i 2014 til nummer 37, har formået at holde sig på plads nummer 37. Dermed klarer Trekantområdet sig samlet set bedre, end de gjorde sidste år.

– At skabe de bedste rammebetingelser for vores virksomheder, deres vækst og trivsel er et af de vigtigste fokuspunkter i samarbejdet mellem vores kommuner. Vi er derfor rigtig glade for, at virksomhederne kan mærke effekten af de mange initiativer, vi har sat i gang de seneste år. Som Danmarks produktionscentrum vil vi fortsætte med aktivt at sikre, at vores erhvervsliv er bedst mulig rustet – også til fremtidens udfordringer. Selvfølgelig i dialog med virksomhederne, siger Jørn Pedersen, borgmester i Kolding og formand for Trekantområdet Danmark.

Trekantområdet har flere industriarbejdspladser end Aarhus, Odense og København til sammen. Netop områdets stærke position inden for produktion gør, at områdets industrivirksomheder blandt meget andet for tilbudt specialiseret erhvervsservice, ligesom de syv kommuner gør en fælles indsats for at styrke de produktionsrettede uddannelser – og søgningen hertil.

Dansk Industri har lavet analysen af erhvervsklimaet i de danske kommuner hvert år siden 2010. Resultaterne er i år baseret på 7299 besvarelser fra danske virksomheder inden for Dansk Industris brancher. Virksomhederne har vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed, de kommunale rammevilkår og andre helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, arbejdskraft, infrastruktur og image.

Det er ikke første gang, at undersøgelser bekræfter den positive udvikling i landets ældste business region, Også sidste år lå Trekantområdet i toppen af undersøgelsen, mens en sammenligning af erhvervsklimaet i storbyregionerne, som DI foretog for Finans viste, at Trekantområdet har været klart bedre til at skabe fremgang i erhvervsklimaet end både Århus og Hovedstadsregionen.

Placering for Trekantområdets kommuner (2015 i parentes)

Middelfart 5 (10)
Billund 7 (8)
Vejen 8 (6)
Kolding 15 (16)
Vejle 30 (33)
Haderslev 35 (28)
Fredericia 37 (37)