Mind Your Own Business hjælper drenge fra udsatte boligområder i samarbejde med frivillige venturepiloter fra civilsamfundet og erhvervspartnere. Det kommer de til Business Fredericias morgenmøde d. 3. september og fortæller nærmere om.

På det første Go morgen møde efter sommerferien har Business Fredericia besøg af grundlæggeren af Mind Your Own Business, Maria Kavita Nielsen, der fortæller om tankerne bag initiativet, og hvad det har udviklet sig til.

Iværksætteri er omdrejningspunktet for Mind Your Own Business, der engagerer drenge i alderen 13 til 19 år fra udsatte boligområder i hele landet. I samarbejde med frivillige venturepiloter fra civilsamfundet og erhvervspartnere fra erhvervslivet får drengene mulighed for at etablere egen mikrovirksomhed. I arbejdet styrker drengene deres faglige og sociale kompetencer og får en stærkere tilknytning til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet.

“Jeg kommer til at tale til virksomhederne, som vi vil have til at bidrage med deres ekspertise og blive en del af Mind Your Own Business og som skal samarbejde med de lokale drenge. Nu er vi i Fredericia, og laver samarbejde med boligområdet her, og vi har brug for åbne arme, og skal vise de unge drenge en side af erhvervslivet, som de ikke kender,” siger direktør i Mind Your Own Business, Maria Kavita Nielsen, til Fredericia AVISEN.

Hvor afgørende er det, at virksomheder går ind og støtter projektet?

“Det er altafgørende. Virksomhederne fra det danske erhvervsliv skal vise en anden vej for de unge mennesker og vise, at de vil dialogen og den plads vil vi gerne have, at de tager. Det er meget vigtigt for os, at virksomhederne viser en side, som drengene ikke har set før så de kan komme videre,” fortæller Maria Kavita Nielsen.

Siden 2010 har Mind Your Own Business engageret 513 drenge fra udsatte boligområder til at etablere 52 mikrovirksomheder i hele landet. Se video fra Taste of The Streets – en mikrovirksomhed fra Nivå her.

I Fredericia er Mind Your Own Business involveret i projektet: Den boligsociale Helhedsplan i Fredericia som omfatter Korskærparken og Sønderparken, hvorfra der rekrutteres drenge til projektet.

Læs mere om Business Fredericias arrangement d. 3. september ved at klikke her.

Om Mind Your Own Business:

Mind Your Own Business tager udgangspunkt i fire overordnede principper, der udgør fundamentet i vores metode og samarbejdsmodel: empowerment, det samfundsnyttige, den personlige udvikling og samarbejde med erhvervslivet.

Ved altid at fokusere på muligheder frem for begrænsninger er idéen bag Mind Your Own Business at skabe et alternativt læringsrum for de involverede drenge. Nærhedsprincippet og et udviklende fokus skaber rammerne for, at vi ved hjælp af et stærkt samarbejde i fællesskab kan skabe nye og innovative muligheder.

Vi tilbyder drengene muligheden for at starte deres egen mikrovirksomhed. Her får de tilbudt sparring og et nærværende samarbejde med erhvervslivet og frivillige venturepiloter. På den måde bliver drengene en del af et anderledes og nyt udviklingsforløb, der bliver både lærerigt, hektisk og interessant at være med i.

https://www.facebook.com/demezafredericia/?ref=br_rs