Som kulturredaktør var det brede smil helt fremme, da to rækker af funklende nye vinylklassikere tonede frem i et hjørne af biblioteket. Sjældent har jeg set så mange betydende plader på så lidt plads, det er tid til at sætte pladespilleren på 33 rpm igen.

Fredericia Bibliotek er dygtige til at fange tendenser og nu er vinylpladerne tilbage i musikafdelingen på 2 sal. Sidst jeg oplevede vinylplader på biblioteket var da de solgte de sidste ud og man mente at den digitale teknologi ville overvinde vinylen..

I første række stod en af mine yndlingsplader og det var et imponerende udvalg. Jeg vil prøve at komme med 3 bud på et par plader som jeg kan anbefale på det varmeste.

DJ Shadow – Endtroducing

Albummet er en hybrid mellem den klassiske hiphop og et inspirerende elektronisk univers. Det var da den kom meget nyskabende og selvom Dj Shadow har lavet meget musik og ageret dj i mange sammnenhæng så betegner jeg dette album som et mesterværk.

Giv Endtroducing en chance du vil ikke fortryde det.

Pink Floyd – Dark side of the Moon

Jeg var ikke fan af Pink Floyd, mit kendskab til dem var ikke særligt stort, men dette album åbnede en stærk kærlighed til dette legendariske orkester.

For mig er det en blanding af den traditionelle rock, krydret med flotte melodier og harmonier. Man kan vel lidt groft sige at det blev en af faderne til ambient musikgenren.

Skousen og Ingemann – Herfra hvor vi står

Det er en plade jeg næsten har slidt op, det er nostalgi og gode gedigne tekster. Man kan ikke andet end at blive glad og synge med. De fleste kender titelnummeret men jeg vil gerne fremhæve et andet nummer.

Isabel blev hurtigt min favorit på denne plade og nu er der altså en stor stak vinylplader at opdage på Fredericia Bibliotek.

https://www.ibc.dk/eud-business/