Der var en gang, hvor musik var noget, man kunne fylde hele reoler med – og replikken; ”Vil du med hjem og se min pladesamling”, kunne være begyndelse på et nyt venskab. Historien gentager sig selv, og vinylpladen er helt uventet blevet en konkurrent til nutidens mest populære streamingtjenester. Fredericia Bibliotek griber vinylpladens renæssance, og fra februar kan du igen låne plader på biblioteket.

Biblioteket inviterer i den forbindelse til arrangementet Alt om vinylmed vinylekspert og forfatter Søren Genefke.

Kom til en aften i musikkens tegn, torsdag d. 31. januar kl. 19.00.
Søren Genefke fortæller om at have et personligt forhold til musikken, man hører, og om glæden ved at eje et stykke kunst, der er helt unikt. Denne aften får du chancen for at dykke ned i universet om den legendarisk LP, se den første spæde samling af vinylplader til udlån og høre mere om, hvorfor vinylpladen er så fascinerende. Søren Genefke har udgivet bogen Alt om vinyl om alt, hvad der har med LP’er at gøre –fra masteringstudier, historiske presserier, skæremestre, fantastiske omslag, guides til pladesamlere, røgt og pleje af vinylpladen og meget mere. Alt om vinyl tager udgangspunkt i en fascination, der startede helt tilbage i de tidlige barndomsår.

Søren Genefke hørte sin første LP, med musik fra Deep Purple, som ganske lille og har gennem årene opbygget en enorm viden om det analoge format. I efteråret købte Fredericia Bibliotek en vinylplade for første gang i mange år på initiativ fra musikbibliotekar Michael Munk. Det bliver starten på en ny samling af vinylplader, som kan udlånes i Kultur og Oplevelse på anden sal fra februar.

Arrangementet finder sted på Fredericia Bibliotek og koster 50 kr. Tilmelding via hjemmesiden.

www.eventc.dk