Forside Facebook Vintertips fra Bjerggeden og Byrotten

Vintertips fra Bjerggeden og Byrotten

DEL
Fotograf: Thomas Lægaard - Fredericia Avisen

Efteråret er begyndt at ruske og der går ikke lang tid før frosten sidder på vores bilruder, og vejene bliver glatte. Der saltes og årstiden med sne og frost sætter sine spor på underlaget.

For cyklisterne er det også en årstid, der kræver opmærksomhed.

Med sådan et vejr som vi har haft det sidste stykke tid, hvor det har regnet meget, vil der typisk være en del vand i kablerne. Når frosten sætter ind bliver kablerne hurtigt kolde og der dannes is og så har vi balladen.

“Derfor er det en god ide at gøre kablerne frostsikre”, siger Lau som fortæller, at det gøres ved, at der bliver presset olie i gennem kablerne, så vandet trænger ud.

Frosten driller også, når det kommer til låsen på din cykel, derfor er det vigtigt at holde den smurt i vinterperioden, det er irriterende hvis man står, og ikke kan komme på arbejde.

Når det kommer til bremseklodser på fælg eller skive, så er det vigtigt at checke belægningen, så man har en bedre sikkerhed, når det kommer til glatte overflader.

Kæden skal smøres lidt oftere, og “bruger man cyklen ofte er det en god ide at vaske den et par gange i løbet af vinteren, for at få skyllet saltet af”, siger Lau.

“Når det kommer til dæk, så punkterer man oftere i vinterperioden, derfor er det en god ide med nye dæk da det er årstiden for glatføre” siger Lau, det er altid fornøjeligt at komme hos Bjerggeden og Byrotten. “Man kan også skyde helt over målet og købe pigdæk, men det er faktisk kun til is, så det er kun hvis man skal ud og fræse på en frossen sø”, griner Lau.

Alle mekaniske dele skal have olie, så det står klar til salt sæsonen. Den obligatoriske cykelhjelm kan nu også købes med indbyggede huer, så der er ingen undskyldning for sikkerhed

“Her er et bud på en moderne El-cykel, hvor batteriet sidder i stellet, det er ligesom kraften fra en tandem cykel når cykler alene” joker Lau.

Fotograf: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen
Fotograf: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Husk lygterne og god vintersæson fra Fredericia Avisen.