Forside Fredericia Vinterbadesæsonen er skudt i gang

Vinterbadesæsonen er skudt i gang

DEL

Det er råkoldt på Østerstrand denne formiddag, men trods den stive kuling fra nordvest, er der en lind strøm af mennesker som trodser elementerne.

Vinterbadningssæsonen er for alvor blevet skudt i gang og det er tydeligt, at det nærmest er blevet en folkesport på Østerstrand, da der er letpåklædte mennesker i alle aldre, som trodser det ”normale” og hopper i baljen.

Nogle mennesker er bare lavet af noget helt specielt. At trodse alt, hvad der hedder sund fornuft og bare gøre det. Det er noget, der virkelig giver respekt hos Fredericia AVISENs udsendte reporter. Jeg har altid været dybt imponeret af de mennesker, som trodser det normale og gør noget der er lidt udover det sædvanlige og som i dette tilfælde er at trodse naturen og elementerne.

Vi mødte tilfældigt badenymfen ,Tine Grauslund og badejernet Djamal Richard Felix Gensborg til en kort snak om, hvad vinterbadning gør ved krop og sind. “Følelsen, som man får i kroppen er svær at beskrive” siger Richard og fortsætter:

“Man bliver høj, frisk, blodet pumper og det er en fantastisk følelse af fysisk og psykisk velvære,” siger han.

“Blodtrykket stiger, pulsen falder, og kroppen udskiller stresshormoner, når man hopper en tur i det kolde vand.

Det stikker på den gode måde i hele kroppen, uanset hvor tit man gør det, men i og med, at vi ved, hvordan vi har det efterfølgende, er det det hele værd,” fortæller Richard.

“Så er det også godt for immunforsvaret og forebygger type 2-diabetes,” supplerer Tine Grauslund.

Det er svært at være uenig, når man ser, hvordan de reagerer, når de kommer op af vandet. Smilende og lidt mere opstemte, end da de hoppede i. Det er tydeligt at adrenalinen pumper mere end normalt.

De prøver at få mig med, men vejen til helvede er brolagt med dårlige undskyldninger og så vidt jeg kan se, er der ikke en hjertestarter i nærheden. Så det må blive en anden god gang – sikkerheden skal jo være i top;-). Tine og Richard er venner og kollegaer og medlem af vinterbaderne i Fredericia, hvilket indebære, at man betaler et symbolsk beløb, får en chip, hvormed man kan benytte de indendørs badefaciliteter på Østerstrand. De mødes tre gange i ugen til en frisk dukkert i hele vinterhalvåret. 

Er man sej og har man lyst til at prøve kræfter med vinterbadning, kan vi opfordre til, at man ganske enkelt møder op på Østerstrand. Det er altid én, man kan spørger.  

Annonce