Til Vinter-OL, der blev skudt i gang ved middagstid med åbningsceremonien, er der flere danske muligheder for at hente medaljer.

Vinter-OL for familien-Danmark er lig curling. Jeg husker tydeligt selv, da jeg i 2. klasse i 1998 livligt fulgte de kvindelige, danske curlingdarlings med Trine Qvist, Dorthe Holm, Margit Pörtner og Helena Blach Lavrsen. De kom på alles læber, og gjorde curling til “den danske Vinter-OL-sport”. Danmark, der ikke just er kendt for udfoldelserne under Vinter-OL, fik pludselig en disciplin, som der kunne hentes medalejr i. Helt ud af det blå fik de danske curlingkvinder hentet en bronzemedalje ved Vinter-OL i Nagano.

Også denne gang ved Vinter-OL i Pyeongchang er der håb om en curlingmedaljer. Det drejer sig dog ikke om curling-kvinderne denne gang, da de kommer med et ungt mandskab. Derimod er det herrerne, der har ambitioner om at få metal med hjem. Om det sker kræver, at alting går op i en højere enhed, men potentialet er der, og det bliver spændende at følge Rasmus Stjerne, Johnny Frederiksen, Mikkel Poulsen, Oliver Dupont og Morten Thomsen.

En der også har medaljechancer for Danmark er speedskateren Elena Rigas, der personligt håber på en top-5 placering, men med resultaterne i sæsonen taget i betragtning, er det ikke urealisitsk, at Rigas kan hente en dansk medalje. Tidligere i år har hun fået en medalje ved World Cuppen, hvor hun også er på en delt fjerdeplads i serien.

De helt store Vinter-OL-discipliner

Det er dog ingen af de ovennævnte discipliner, som er blandt de største discipliner ved Vinter-OL. For mig personligt er “paradedisciplinerne” helt klart den traditionsrige ishockey-turnering og skiskydning. Ved skiskydningen er det værd at notere sig, at ikoniske Ole Einar Bjørndalen ikke har klaret de norske krav, og ikke med ved Vinter-OL, som han ellers har deltaget i siden 1992.

Det er dog flere spirrende talenter inden for skiskydning på vej frem, og hvem ved? Måske der igen om nogen år kommer en legende som Ole Einar Bjørndalen, som jeg personligt er vokset op med som et af de helt store must see ved Vinter-OL.

Vinter-OL kan følges på Discoverys TV-kanaler samt Danmarksradio.