Baggården ved Cafe Mair’s bliver omdannet til en vintageoase, når der samtidig sejler to krydstogtskibe ind ved Esplanaden i Kanalbyen. Eva Mair fortæller om, hvordan en fiks ide ender med at give god mening og danner grundlag for et vintagemarked i baggården.

Der burde ikke være nogen tvivl om ,at både Eva Mair og hendes mand Thomas Stjernholm elsker vintageting. Har man været på cafeen, så har man nok spottet gamle Nilfiskstøvsugere, københavnerlamper, vinylplader og funky musik. Det kan også være, at man har set Thomas’ gamle rustne voldsomme Volvo eller Evas rappe røde Piaggio scooter, der er ingen tvivl, inspirationen er ofte vintage.

Skriften på væggen
Den flotte Volvo fra Café Mairs – Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det startede med, at min stamgæst, Christina Koch og jeg snakkede om, at det kunne være sjovt at åbne op i den hyggelige baggård på den store dag, hvor Fredericia får besøg af hele to krydstogtskibe. Christina Koch har en Instagramprofil, der hedder Vintageshop Electic Living, hvor hun driver en shop, så hun kommer og dekorerer hele gården med henblik på salg. Vi kommer også til at servere kolde drikke, kaffe og kage, det bliver så hyggeligt”, siger Eva Mair.

På fredag er vejen også spærret af, når der kommer så mange gæste til byen, så det vil være en fin lille vintageoase at gå ind i baggården ved Cafe Mair’s, hvor den sædvanlige funky musik fra den internetbaserede radiostation Superfly Fm vil lyde i højtalerne.

Mair’s nye flotte skilt. Krydstogtsbesøg i Fredericia. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Når der er krydstogtgæster, så er der flere af vores ting som er meget populære, udover Wi-Fi“, griner Eva og fortsætter, “Folk vil gerne slappe af, så det er meget kaffe og vores hjemmebagte kager, der ryger, men ellers er vores originale madder, som minder om smørrebrød, meget populære”.

Besøg Fredericia på fredag, hvor der vil være meget at se på også i bunden af Gothersgade, hvor der vil være mange boder at se på og den sædvanlige gode stemning ved krydstogtanløb.

http://bit.ly/sofielindelecture