Vinspecialisten er åbnet i Danmarksgade efter flytningen fra Prinsessegade. Kim og Helle Svaneborg Pedersen er meget glade i dag. De er 98 procent klar med deres nye butik i den gamle Blockbusterbutik. De er 100 procent klar fredag, når de holder åbningsfest. Blockbusters gamle butik er i øvrigt delt i to og klar til endnu en butik, der rykker ind i januar. 

Der er et par ældre damer i butikken, der skal købe chokolade med gin i, og en ung mand ser på vinreolerne med glade øjne, nogle af husets leverandører hjælper med indretningen og indehaverne suser rundt med store smil.

“Vi har glædet os til det her. Vi får en forretning i etplan, som er meget mere moderne og rummelig. Vi er samtidig i et gågademiljø nu, hvilket giver et væld af muligheder”, siger Kim Svaneborg Pedersen.

Vinspecialistens indehavere, Kim og Helle Svaneborg Pedersen.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Vinbar i maven

“Vi drømte om et eksklusivt sted, hvor vi samtidig kunne udnytte udearealerne til at servere vin om sommeren og snacks. Det kan vi her. Man kan købe vinen i butikken og tage den med ud, så tager vi en kuvertpris for at dække op med lidt snacks”, fortæller den lykkelige vinhandler, Kim.

Parret har været i Fredericia siden 2012, og Helle Svaneborg Pedersen i Middelfart siden 1998, og Kim i Kolding siden 2009.

Vinspecialisten har i øvrigt en vinklub i Fredericia med 300 medlemmer, som nu får nye arealer at smage vin i.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

“Der var nogle af vores gæster, som ikke kom, fordi vores tidligere butik var lige presset nok. De har allerede sagt, at de vil komme nu, hvor vi har fået mere plads. Også julen er vi klar til – det var også et krav til vores udlejer,” siger Kim med et grin og fortsætter:

“Jørn Kraft har været en fantastisk udlejer. Projektet har også bestået i at genopføre butikkens facader og vinduer til 1950’ernes udtryk. Det er blevet så flot, men det har naturligvis taget tid, da det har krævet godkendelser fra myndigheder og fonde.”

På fredag afholder Vinspecialisten, som skrevet åbningsfest og her vil leverandører og vinhandlerne selv stå for smagsprøver af vin, spiritus og chokolade.