Vinoble v/Dennis Kappel afholder d. 28. marts en vinsmagning, der skal få folks øjne op for, hvad italiensk vin kan.

Det er ikke fordi, at den danske befolkning ikke drikke italiensk vin, men Kappel vil udvide kendskaben til, hvad italiensk vin egentlig kan.

“Vi skal gå i dybden med, hvad Nord og Syditalien kan præsterer. Der er ikke ikke så langt mellem de to, og det er det, jeg vil vise folk. Italien er ikke noget problem herhjemme. Vi sælger meget italiensk vin, men de færreste er ikke klar over, hvad Italien kan levere, fordi de tager det de kender. Her er det for at spice det lidt op og få folk til at smage noget andet italiensk, end det de kende,” siger Kappel til Fredericia AVISEN og kommer ind på, hvor smagningen skal foregå:

“Det kommer til at foregå på Restaurant Hannerup Skov i dejlige omgivelser. Jeg kender stedet rigtig godt, eftersom jeg selv været der flere gange, idet jeg både har været ansat der og været der som gæst. Generelt bruger jeg tit Klaus (restauratør på Hannerup Skov, red.) til at holde mine smagninger, fordi han har en rigtig flot location. I prisen er der en lille, let anretning med i prisen, som Klaus anretter.”

Selvom det er en vinsmagning, hvor man kommer til at høre lidt baggrund om vinen, er det ikke sådan, at det foregår på et niveau, hvor man skal være stor vinkender for at være med. Dennis Kappel slår fast, at det foregår på et jordnært niveau.

“Der bliver selvfølgelig fortalt om vinene vi drikker, men det er på et niveau, hvor alle kan være med. Det er ikke nørderi, der er ikke noget, hvor vi går op på et niveau, hvor folk ikke forstår, hvad vi snakker om. Det handler kun om, hvordan vinene smager og sådan. Det handler også om at komme og få en god, hyggelig aften,” udtaler Kappel.

Til vinsmagningen, der foregår onsdag d. 28. marts, vil der i alt blive smagt på otte forskellige vine, fire fra Norditalien og fire fra Syditalien. Billetter til smagningen købes hos Vinoble i Danmarksgade, og kan købes frem til d. 27. marts.