Med et forslag til en app, som skal få børn til at plage deres forældre, lærere eller pædagoger om at komme en tur til UNESCO-byen Christiansfeld, har tre studerende fra IBC vundet konkurrencen Christiansfeld – det’ for børn.

31. maj fik to af vinderne, Sascha Berg Bøgebjerg og Sebastian Reeckmann, overrakt blomster og en check på 5.000 kr. af borgmester Jørn Pedersen på Kolding Rådhus. Celina Ingerslev Sørensen, som også har været med i projektet, var ikke i stand til at deltage.

”I har sået et frø med en eventyrlig tilgang, som vil appellere til særligt de yngste, og som Christiansfeld Centret nu kan udvikle videre på,” sagde Jørn Pedersen ved overrækkelsen.

App målrettet børn
Konkurrencen blev udskrevet af Christiansfeld Centret og Design Week Kolding tidligere på året. Opgaven var at udvikle et aktivitets-, lærings- eller informationskoncept, som kan trække flere børn og unge til Christiansfeld og gøre dem interesseret i den enestående kulturhistorie.

De studerendes vinderforslag er en app målrettet børn. Ideen er, at de unge gæster bliver udfordret, f.eks. med spørgsmål om de historiske personer, som de møder, når de udforsker Christiansfeld Centrets mange kringelkroge.

”Vi er rigtigt glade for jeres bud, og vi glæder os til at få søsat jeres ideer,” sagde leder af Christiansfeld Centret, Birgitte Lamp, ved præmieoverrækkelsen.

Hvordan vinderforslaget skal bruges, har Christiansfeld Centret endnu ikke besluttet. En mulighed er at indarbejde konceptet i den nye app, som centret netop har lanceret – læs mere om app’en.

Christiansfeld – også for børn
Siden Christiansfeld blev optaget på UNESCOs liste over verdenskulturarv, er besøgstallet steget kraftigt i den historiske by.

Et af Christiansfeld Centrets indsatsområder er at tiltrække flere børn og børnefamilier. Det seneste år er der udviklet flere nye tilbud til disse målgrupper – bl.a. geocaching og en stribe arrangementer som f.eks. dukketeater, vandring i børnehøjde og en fortælling om Hernnhutstjernen og det at være barn i Brødremenighedens kostskoler.

Ligeledes har Christiansfeld Skoles 8. klasser i samarbejde med Christiansfeld Centret udviklet en app for de yngre elever, ligesom de ældste elever er blevet klædt på til at være ungdomsguider for udenlandske ungdomsgrupper på besøg.