Tager du elevatoren eller trapperne? Danser du til fest? Bliver børnene kørt til skole eller cykler de selv? Det vil vi i Middelfart kommune rigtig gerne vide mere om, så vi kan målrette vores sundhedsindsatser bedst muligt til dig og din familie.

Overvægt blandt børn og unge i Syddanmark er et stigende problem, og størstedelen af de overvægtige børn og unge fastholder overvægten som voksne. Derfor er det en af visionerne i Sundhedsaftalen mellem region Syddanmark, de syddanske kommuner og de praktiserende læger at forebygge overvægt via en bred, tidlig indsats.

Men vi ved faktisk ikke særlig meget om, hvad der får nogle til at bevæge sig mere end andre. Derfor samarbejder Middelfart Kommune med SDU, når universitetet i denne uge sætter gang i danmarkshistoriens største måling af vores bevægelsesvaner. Formålet er at blive klogere på, hvor meget vi bevæger os, og hvad der motiverer os til at komme ud over dørtrinnet. Den viden er nemlig forudsætningen for, at vi kan målrette vores sundhedsindsatser, så flere borgere i Middelfart Kommune får et aktivt liv.

Tjek din e-Boks
Hver tiende voksen i Middelfart Kommune over 15 år får nu et spørgeskema i deres e-Boks fra projektet ‘Danmark i Bevægelse’. Er du en af de heldige, der får skemaet tilsendt, kan du vinde 10.000 kroner skattefrit, hvis du svarer. Det er vigtigt, at så mange som muligt deltager, så vi kan opnå en viden, vi kan anvende:

“De smukke naturomgivelser i Middelfart Kommune indbyder til gåture i skoven og til at tage cyklen på arbejde og lade bilen stå. Men vi har brug for viden om, hvordan vi lige netop her i vores kommune kan motivere borgerne til at være fysisk aktive. Skal vi prioritere flere toiletter og bænke på vores grønne områder? Mangler vi tilbud i idrætshallerne? Er det sundhed, velvære eller socialt samvær, der motiverer mest til bevægelse? Det håber vi at få nogle svar på gennem undersøgelsen,” siger Jeanette Rokbøl, sundhedschef i Middelfart Kommune.

Vil vise potentialet: Flere kan være aktive
Danmark i Bevægelse er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til ca. 400.000 borgere over hele landet.

Undersøgelsen kobler oplysninger om bevægelsesvaner, adfærd og motiver sammen med data om de muligheder for fysisk aktivitet, der findes i hver enkelt kommune, f.eks. cykelstier, idrætsanlæg og grønne områder. På den måde opstår der et Danmarkskort over potentialet for at få flere i gang med at være mere fysisk aktive.

Forskningsprojektet bliver dermed et værdifuldt værktøj til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser i hver enkelt kommune, når der skal skabes et Danmark i Bevægelse. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer