Man skal i nogle tilfælde køre ud i lokalsamfundene for at finde noget unikt, denne gang er vi kørt til Taulov. Vi møder vinbutikken, som er vokset støt siden december 2014. Nu er den foruden restaurant, også kommet i kædesamarbejde med Vin & Vin.

Jeg kendte ikke Vin & Vin i Taulov, og jeg kendte slet ikke denne konstellation, at man blander restaurant med meget assorteret vinhandel. Men det skulle jeg åbenbart til Taulov for. Jeg møder indehaver Torben Alenbæk, som i 2014 åbnede ItaloWinesOnly. Allerede året efter begyndte ItaloWinesOnly at udvide med 48 m2. Senere udvidede han med at servere italienske tapas. Butikken ved siden af blev inddraget i 2017, og i dag er hele arealet oppe på 220 m2.

Vin & Vin
Foto Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

I dag står butikken Vin & Vin knivskarpt og Café & Enoteca La Terrazza er integreret i den hyggelige atmosfære som hele konceptet har. Den 1. maj overgik Torben Alenbæk til Vin & Vin og det har allerede båret frugt. Torben oplever kunder der kommer og lige skal have en kasse ekstra vin, fordi de har set et kædetilbud, inden de træder ind i butikken.

Foto Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Torben stammer fra Søften, hvor han så et lokalsamfund, hvor alt lukkede ned. Derfor betyder lokalsamfundet i Taulov meget for ham i dag. Café & Enoteca La Terrazza startede med tapas, “det blev populært med de italienske tapas både i cafeen og ud af huset,” siger Torben. Udenfor er en lille hyggelig terrasse som også blev populær, “så tingene har lidt udvidet sig selv”, siger Torben. I dag er tapas udgået, da Torben er alene i butikken, nu kører han med en fire-retters menu, “dertil kommer en pastaret og wienersnitzel,” siger den kreative iværksætter. Kærligheden til den italienske kultur og vine har også udvidet sig, så i dag er det en meget velassorteret vinhandel.

Foto Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Det er den første vinbutik i Vin & Vin, som indeholder noget så unikt som restaurant.

Læs mere efter annoncen..

Det at være lokal betyder meget for Torben, “jeg handler selv i Taulov, får lavet min bil her, vi handler lokalt og støtter lokalt”, “sådan er det at være en del af lokalsamfundet”, siger Torben. Han fortæller om dengang, han fik ideen til at lave et juletræsarrangement for byens børn – det traditionelle med slikposen. Første år tilmeldte 233 børn sig og til sidst var 750 mennesker samlet for at tænde det fire meter høje træ. “Vi måtte have hjælp fra seniorholdet fra fodboldklubben til at dirigere trafikken på Tingvejen,” griner Torben.

Foto Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Torben er nok det, jeg vil betegne som en original, man føler sig tryg og i godt selskab. Han har sin ikoniske kasket på, “når børnene i byen ser mig råber de, der er vinmanden,” siger han, “det kan være hårdt at være på 24/7, men det er det hele værd”

Foto Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Jeg kunne snakke længe med Torben Alenbæk, men Fredericia kalder. Han når at fortælle om sin weekendbrunch, som jeg helt sikkert skal tilbage og opleve. Torben er spændende mand, der værner om det lokale. Der er stadig muligheder for udvidelse på loftet og gårdhaven, så man ved aldrig, hvad der venter i fremtiden for Taulov.

Jeg kører mod byen, og kan mærke, hvordan jeg selv for en stund savner lokalsamfundet.

Se hjemmesiden for Café & Enoteca La Terrazza her

 Vin & Vin Taulov