Normalt når jeg drejer ned ad Tingvejen i Taulov, er det Elbohallen, der er målet, men denne tirsdag var anderledes. Med chefredaktøren ved min side svingede vi ind på P-pladsen på den anden side af vejen, hvor Vin & Vin Taulov hører hjemme.

Det første der møder os, inden vi træder ind ad døren er et kæmpe juletræ, 5,5 meter for at være mere præcis. I weekenden havde de besøg af omkring 600 mennesker, og en af dem var selveste Julemanden, der fik tændt lysene på det store træ.

Læs også: Så blev det jul i Taulov

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Inde i butikken møder vi indehaver Torben Alenbæk bag disken i den flotte butik. Det er mit første besøg i den ‘lille’ butik, der alligevel rummer over 200 kvadratmeter, hvis man altså tager restauranten, køkkenet og selskabslokalet med. Stemningen man møder kan bedst beskrives som ‘hyggelig’. Der er pyntet op til jul, men ikke overdrevet. Lige tilpas, hvis man spørger mig. Torben fortæller også, at de har forsøgt at trække den så længe som muligt, og at det altså først kom op i weekenden.

Jullekaffe fra Holy Bean hos Vin & Vin Taulov – Café & Enoteca La Terrazza.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Vi kommer længere ind i butikken, hvor der er restaurant. Café & Enoteca La Terrazza er navnet – og manden bag alle kokkerierne er Torben selv. Vi slår os ned, og Torben brygger en frisk kande kaffe.

“Lige nu er det Black Coffee fra BKI vi kører, men inden længe skifter vi det ud med Holy Bean. Det er virkelig lækker kaffe, og så er de virkelig passioneret om deres produkt. Det er vildt fedt. Vi har allerede julekaffen i butikken, men lige om lidt starter vi med alle de andre produkter også”, fortæller Torben.

Julekalendermulighederne hos Vin & Vin Taulov – Café & Enoteca La Terrazza.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Brunch, 4-retters menu og en madglad chefredaktør

Chefredaktøren er glad for god mad og lækre vine, så han er virkelig kommet til sit rette sted hos Vin & Vin – Café & Enoteca La Terrazza i Taulov. Lystigt spørger han ind, selvfølgelig til artiklen, men i virkeligheden nok mest af egen interesse.

“Vi har åbent i restauranten torsdag, fredag og lørdag aften, og så kører vi et koncept med brunch. Fra tirsdag til lørdag serverer vi brunch, hvis folk har bestilt i forvejen. Det er endnu ikke der, hvor man bare kan komme ind til brunch”, fortæller Torben.

“Prisen følger kvaliteten, og det er ikke helt billigt. Men til gengæld er det virkelig gode råvarer, og der er lagt meget kærlighed i maden. Jeg har en forkærlighed for det ekstra gode – og det forsøger jeg at få til at komme til udtryk gennem min mad”, fortsætter han.

“Om aftenen har vi en 4-retters middag med to forretter, to hovedretter, en dessert og en med oste man kan vælge imellem. Vi skifter menukortet en gang i måneden, så det ikke altid er det samme”, lyder det fra Torben.

Lækkerier fra Vin & Vin Taulov – Café & Enoteca La Terrazza.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Passionen der blev til et arbejde

Med julemusik i baggrunden, når vi langt rundt, der er jo meget at se til, når man både driver vinhandel og restaurant. Men det er Torben kun glad for, han virker meget passioneret omkring det han laver, og det er jo nok vigtigt i den branche.

“Jeg har altid lavet mad, som i altid. Jeg er udlært tjener, men før jeg gik i lære, var jeg kok på Restaurant Løkken Strandpavillon. Vin har jeg også altid haft en passion for. Jeg er ikke sommelier, men jeg vil gerne kalde mig selv connoisseur. Jeg har rejst rundt i mange dele af verden for at smage vine – ja sågar har jeg smagt jord”, siger Torben med et grin.

Læs også: Vin & Vin i Taulov er langt mere end druer

“Det er fedt at leve af sin passion, det er det da. Det startede med, at jeg bare skulle have et udstillingsvindue til mine mange vine derhjemme. Dengang havde både min kone og jeg fast job, så vi havde kun åbent på Facebook, når det ellers lige passede i vagtplanerne. Men efter et år sagde jeg op, og gik fuldtid med det her. Man bliver bestemt ikke millionær af at være vinhandler, det gør man ikke. Men det er virkelig fedt at arbejde med sin passion. Og det løber da rundt, men vi har investeret meget i renovering og sådan, så det er godt Jeanette (hans kone, red.) har en fast løn”, fortsætter han.

“Jeanette stod for alt regnskab før i tiden, ved siden af hendes fuldtidsjob som Restaurantchef på Hotel Opus i Horsens, vel og mærket. Jeg har altid holdt mig væk, jeg kan min mad og min vin, det andet skal jeg ikke røre. Men det tog pusten fra hende, så nu har vi hyret Ret & Råd Revision til at hjælpe os. Det er lokalt, og det er godt. De har mange små virksomheder som os, og vi er virkelig glade for dem”, fortæller Torben.

Vin & Vin Taulov - Café & Enoteca La Terrazza. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.
Torben Alenbæk er fuld af glæde og taknemmelighed over at drive forretning og være i Taulov.
Vin & Vin Taulov – Café & Enoteca La Terrazza.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Taulovs kendte ansigt

I Taulov kender næsten alle Torben, det er både godt og skidt, forklarer Torben. Men han har nu fundet sin egen måde ikke altid at blive genkendt.

“Jeg bliver altid genkendt. Når folk kører forbi mig hilser de altid – og altså jeg indrømmer gerne, at jeg ikke altid kan se, hvem det er, men de kender mig, og så hilser jeg selvfølgelig igen. Det er dejligt. Det er fedt at være noget i lokallivet. Men nogen gange bliver det også lidt for meget. Jeg går altid med kasket, men den tager jeg somme tider af, hvis jeg skal gå med hunden eller en tur i Fakta. Så er der bare lidt fred, og det hele handler ikke om vin eller det næste selskab”, siger han med et grin.

Bogreolen hos Vin & Vin Taulov – Café & Enoteca La Terrazza.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Fremtiden byder på gourmet hotdogs

Snakken går lystigt, og jeg har næsten svært ved at følge med. Chefredaktøren og Torben taler om en række navne, der måske kræver lidt mere indgående mad-viden til at forstå. Men ét navn gik meget igen: Henrik Kudsk. Til de af jer der ikke kender det navn, så er han manden bag de prisvindende konditori ‘Le Gâteau’ i Silkeborg.

“Jeg har hele hans serie af produkter – og wow de er lækre. Det hele er hjemmelavet, chokoladerne håndlavet. Alt er bare ekstraordinært godt. Han har en serie af ketchup, mayonnaise og lidt andet der er lavet af en Michelin-kok fra Henne Kirkeby Kro. Det er vildt lækkert”, siger Torben. 

Samarbejdet mellem de to kommer også til at fortsætte, og Torben kan allerede nu løfte sløret for næste skridt: Gourmet hotdogs.

“Vi er gået i gang med at udvikle næste del af konceptet. Vi skal lave gourmethotdogs, udelukkende med produkter fra Henrik Kudsk. Vi bliver de eneste i landet der har brød bagt af ham. Pølsen er vi også gået i gang med at udvikle, det bliver rigtig godt”, fortæller Torben.

Hunden Kaos fra Vin & Vin Taulov – Café & Enoteca La Terrazza.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Vi kunne fortælle meget mere om Torben og den hyggelige oase han har i Taulov, men jeg lægger meget gerne vejen forbi igen – og jeg er helt sikker på, at Chefredaktøren inden længe har afprøvet hele menuen. Inden vi forlod stedet helt, skulle der da også købes lidt ind – og butikshunden Kaos skulle med på et billede.

skal køre indtil 6.december
Annonce