Langt de fleste kommer af med deres villa i løbet af det første år, efter de har sat den til salg. Tårnby Kommune har den største andel. Læsø Kommune har den laveste. I Fredericia sælges ca. 65-75 % af alle boliger indenfor et år og tallet er stigende, fortæller Lars-Bo Ottesen fra place2live.

Den gennemsnitlige liggetid I Fredericia ligger ca. på 3-4 måneder for de bedste mæglere – det er spændende at se at tendensen er at de mindre mæglere sælger hurtigere i Fredericia.

Når sælgeren har besluttet at sætte villaen til salg, så er beslutningen ofte ledsaget af drømmen om, at den bliver solgt hurtigt. For når beslutningen er taget, vil de fleste også gerne lægge flytteplaner og købe nyt.

“I Fredericia kan vi jo glæde os over, at imens man pr. 1.oktober 2017 vil regulere lånemulighederne i Aarhus, så bibeholdes de nuværende regler I Fredericia/Trekantsområdet. Dette kan kun styrke vores lokale boligmarked fremover – og måske kan vi tiltrække familier som får det svært i Aarhusområdet, qua vores blomstrende kulturliv, den gode natur og de mange gode arbejdspladser vi kan tilbyde I Fredericia/Trekantsområdet”, siger Lars-Bo Ottesen.

Heldigvis går det hurtigt for langt de fleste. Den gennemsnitlige salgstid på huse i Danmark er omkring seks måneder, og fælles for 8 ud af 10 sælgere er, at de sælger villaen på under et år. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

“83 procent af alle solgte villaer i Danmark i de seneste 12 måneder er solgt på mindre end et år. Det vidner om en god gennemstrømning i markedet, og det er godt for både køber og sælger,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Til sammenligning ligger Københavns Kommune på 96 procent, mens Aarhus Kommune har en andel på 90 procent. De laveste andele har sælgerne i Læsø og Struer kommuner. Her bliver henholdsvis 52 og 59 procent af villaerne solgt på under et år.