Jonas Vingegaard lancerede et storstilet angreb på Tadej Pogacar, og endte med at få fuld gevinst. Han satte Pogacar på målstigningen Col du Granon, og fører nu Tour de France med 2 minutter og 16 sekunder ned til Romain Bardet.

Dagens etape har været kaldt Tour de Frances kongetape, og den levede i dén grad op til det prædikat.

På den drabelige stigning, Col du Galibier, satte Jumbo Visma det helt store skyts ind. Både Primoz Roglic og Jonas Vingegaard angreb på bjerget, men Pogacar fik svaret igen. Det hele startede med, at Vingegaard noget overraskende kørte kontra på Roglic’ første angreb meget langt ude fra, og der kunne man se, at Jumbo Visma ville noget seriøst på etapen.

Ude foran havde de flere forposter, og ikke mindst Wout van Aert, der endte med at få en nøglerolle. Det lykkedes ikke Jumbo Visma at få sat Pogacar af, og de kom derfor samlet over toppen, og en større gruppe endte med at blive samlet på nedkørslen. På den sidste del af nedkørslen lod van Aert sig falde tilbage, og kørte en gruppe med Roglic, op til Vingegaard, Pogacar og de øvrige favoritter. Derefter lagde det belgiske fænomen sig i front og satte turboen på for at indlede jagten på udbryderne, hvor Warren Barguil var forreste rytter med fire minutter ned til favoritgruppen, med omkring 20 kilometer til mål.

Hurtigt blev der barberet et godt stykke af forspringet inden målbjerget Granon. Der blev det tydeligt, at Barguil ikke havde mere at skyde med i front. Fra favoritgruppen angreb Nairo Quintana, det var formentlig for at komme Vingegaard og Pogacar i forkøbet, og der kom derfor ikke nogen reaktion. Lidt tid efter angreb Bardet, og det reagerede Pogacar ikke på. Det gjorde til gengæld Vingegaard, og der viste det sig, at Jumbo Vismas aggressive kørsel havde udmattet sloveneren, der ikke kunne svare igen.

Danske Vingegaard hentede den ene rytter efter den anden, og til sidst satte han Quintana. Hurtigt stod det klart, at Vingegaard ville komme i den gule trøje, og spørgsmålet var derfor med hvor lang tid ned til den næste rytter.

Efter en magtdemonstration endte Jonas Vingegaard med at komme i mål 59 sekunder før Quintana, og hele 2 minutter og 51 sekunder foran Pogacar. Det betyder, at Jonas Vingegaard fører Tour de France med 2 minutter og 16 sekunder.