Ønsker du at undgå at begynde året med en forkert skattebetaling, er det nu sidste chance for at tjekke din forskudsopgørelse og rette i dine oplysninger hos Skat, så du får en korrekt løn i januar, fortæller skatteekspert hos PwC.

Det er ikke ualmindeligt, at danskeres løn i januar afviger fra deres løn i december. Afvigelsen opstår, hvis man har betalt for lidt eller for meget i skat. Det kan dog nemt undgås ved rette oplysninger i forskudsopgørelsen på Skattestyrelsens hjemmeside www.skat.dk.

”Vil man undgå at begynde året med en forkert skatteindbetaling og dermed en forkert løn, er det vigtigt, at man får rettet sine oplysninger hos Skattestyrelsen, herunder eventuelle fradrag,” forklarer Per Ørtoft Jensen, partner og skatteekspert hos PwC.

Skattestyrelsen får nemlig ikke automatisk besked om alle ens fradrag, ligesom der kan være fradrag, der er ændret. Og man skal være særlig opmærksom, hvis ens økonomi har ændret sig i forhold til sidste år:

”Hvis man fx er steget i løn ved årsskiftet eller i løbet af året, eller hvis der er en ændring i ens livssituation, som når man fx lige er kommet tilbage fra barsel, eller hvis man er gået på pension, så ændrer det typisk ens økonomi,” siger Per Ørtoft Jensen.

Der er stadig tid at løbe på, da de fleste arbejdsgivere først kører lønnen i de sidste uger i januar:

”Du vil typisk skulle betale lidt mere i skat i 2020, end du plejer, og dermed få mindre udbetalt i løn i januar, hvis du fx ikke har betalt din restskat for 2018. Det kan derfor være en god ide at få betalt sin restskat for 2019 nu, så man ikke ender i den samme situation igen næste år,” anbefaler Per Ørtoft Jensen, og tilføjer, at man derved også sparer renter til Skattestyrelsen på restskatten for 2019.

Er du blevet gift eller skilt?
En lang række faktorer kan have betydning for, hvor meget man skal betale i skat. Det kan bl.a. være en flytning, eller at du er blevet gift eller skilt:

”Hvis du er flyttet og har fået længere på arbejde, så kan dit befordringsfradrag være ændret, eller hvis du har valgt at omlægge dit boliglån, så har du også fået nogle andre renteudgifter,” siger Per Ørtoft Jensen og fortsætter:

”Det kan også være, at du er blevet gift eller skilt, og det kan faktisk også i nogle tilfælde have en indflydelse på skatteberegningen,” understreger Per Ørtoft Jensen.

Udlejning af fast ejendomDer kan også være en særlig grund til at se på forskudsopgørelsen, hvis man i tidligere år har betalt skat af indtægt fra udlejning af fast ejendom – sommerhus eller helårsbolig – idet der for et par år siden kom nye regler med en valgfri overgangsordning for 2018-19-20, dvs. bl.a. andre skattefri bundgrænser, som afhængigt af indkomstniveauet kan betyde, at man i år skal betale mindre skat eller måske slet ingen af udlejningsindtægterne.

”Hvis man ikke får dette reguleret på  forskudsopgørelsen for 2020, kan man komme i en situation, hvor der bliver trukket mere skat end nødvendigt; f.eks. hvis man forventer en lavere eller slet ingen udlejningsindtægt over den skattefri bundgrænse, men ikke opdaterer forskudsopgørelsen med dette, således at trækprocenten fejlagtigt baseres på de automatisk overførte oplysninger fra tidligere år,” siger Per Ørtoft Jensen og tilføjer afslutningsvis:

Når man ikke at få ændret forskudsopgørelsen, så får man naturligvis det for meget betalte skat tilbage med årsopgørelsen – dog uden renter fra SKAT. 

“Der er stadig god grund til at få pengene i egen lomme hurtigst muligt ved at lave forskudsopgørelsen så præcist som muligt. Nu om dage skal man dog også være opmærksom på, om man får negative renter på indestående i banken,” slutter Per Ørtoft Jensen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer