Østerstrand dannede rammerne om et nyt arrangement, der trækker folk ud i det iskolde vand. Setuppet bag er stort, og Fredericia AVISEN tog en snak med en af bagmændene, Mads Stryhn.

Konceptet er klart: Ned i det kolde vand, rundt om bojen, tilbage til varmen igen. Udover blot at svømme, så er der lagt op til et vaske ægte beachparty på stranden med musik, saunatelt, bobler og hotdogs.

Foto: Joan Barløse

“Vi synes, at stranden er ligger op til, at i stedet for at man bare lige kommer ned og dypper sig engang, så udfordrer man sig selv, nytårsfortsæt, ud og svømme 25 meter”, siger Mads Stryhn og fortsætter:

“25 meter er ikke så langt, men det er fuld koncentration fra inderst til yderst. Kold vand udenpå, koncentration om vejrtrækning og kunne styre sig til at blive ude i det kolde vand. Så det bliver rigtig sjovt”.

Foto: Joan Barløse

Selv er Mads Stryhn en erfaren vinterbader, og det er da også en af grundene til, at han er en del af det her arrangement.

Foto: Joan Barløse

“Jeg synes jo det er dejligt, at hoppe i sådan noget her. Og jeg kan specielt godt lide når det er ovre, og man kommer op og kan mærke at kroppen sætter ind, blodet vælter rundt”, fortæller Mads Stryhn og fortsætter:

“Det hele står stille på en, og man fryser jo, men det er på en god måde. Man hiver simpelthen energien ud af det kolde vand”.

Foto: Joan Barløse

Normalt er vinterbadning ikke meget mere end et lille dyp, det forsøger de at lave om på med Viking Swim.

Foto: Joan Barløse

“Vi prøver at gøre lidt mere ud af det, end at man bare går ned og lige hopper i. Så når man kommer op er der varm kakao og en hotdog. Vi prøver at lave en fest ud af det”, fortæller Mads Stryhn.

Foto: Joan Barløse

“Det var en stor succes. Folk var rigtig rigtig glade, og stemningen var i top. Vi havde 41 deltagere, men over 250 mennesker var kommet for at kigge på. Alle havde et kæmpe smil på, så det viser os bare hvor godt det har været. Vi har fået sendt nogle gode ambassadører hjem”, fortæller Mads Stryhn.

Foto: Joan Barløse

“Jeg tror bestemt det er et tilbagevendende koncept. Beachparty i januar er det nye”, siger Mads Stryhn med et grin.

Foto: Joan Barløse
Foto: Joan Barløse
Foto: Joan Barløse