FC Fredericia er godt i gang med at sammensætte næste sæsons trup, og i den forbindelse ved det et vigtigt signal at sende, at man nu har forlænget med bysbarnet Agon Mucolli.

Agon Mucolli er en usleben diamant. Talentet er der uden tvivl, men det skal forløses og i glimt har man i foråret kunnet se, hvad den lille kreatør kan på en fodboldbane.

Han er et tekniskvidunder, der adskiller sig fra mange af FC Fredericias øvrige spillere. Mucolli kan noget på egen hånd, og han kan afgøre en kamp alene, men nogen gange kan det også blive for meget. Som en spiller med x-factor bliver han ved med at forsøge sine egne chancer enten i form af driblinger eller skud, fremfor eksempelvis at holde lidt mere på bolden eller spille chancen større i stedet for selv at tage skuddet.

Det er nogle af de ting, som der skal slibes i Agons spil. Når det først er sket, så er han endnu mere giftig end han i forvejen er og han bør kunne drive sin fodbold til mere end NordicBet Ligaen og spille sig til en kontrakt i en større klub end FC Fredericia.

Nu skal Agon have kontinuerlig spilletid over en længere periode og for alvor få gang i sin karriere igen. Derfor er det rigtig fornuftigt, at FC Fredericia og ham har indgået en ny to-årig aftale, hvor Agon formentlig er tiltænkt en stor rolle. Det ikke mindst set i lyset af, at FC Fredericia har mistet Christian Sørensen til en endnu unavngiven Superliga-klub. Dermed kan Agon komme til at indtage en mere fri position på kanten end som spidsangriber, som ikke er hans favoritposition.

Med forlængelsen af Agon har FC Fredericia dermed delvist løst et af de huller, som der opstod, da det kom frem, at Christian Sørensen stopper i klubben.

Næste step for FC Fredericia bliver i samarbejde med FC Midtjylland og de udlejede FC Midtjylland-spillere at tage stilling til, hvad der skal ske med dem. Det mest oplagte ville være at beholde Michael Baidoo og Victor Torp i truppen, og sende Henry “Uzo” og Sebastian Buch retur til FC Midtjylland og erstatte dem med et par andre Midtjylland-spillere.

http://www.sct-knud.dk/