I fredags blev det præsenteret, at Fredericia Kommune skyder 27 mio. kr. efter projekter i byens selvejende haller og foreninger.

På et pressemøde ved Erritsø Idrætscenter blev det offentliggjort, at der blev skudt penge af sted mod projekter i de selvejende haller og foreninger. Det kan man læse mere om her.

Efter pressemødet talte Fredericia AVISEN med en række af de tilstedeværende aktører. En af dem var Borgmester Jacob Bjerregaard.

“Det er fantastisk det her. Vi har store halkomplekser i Bøgeskov, Taulov, Bredstrup-Pjedsted og her i Erritsø, hvor vi står. Særligt her får hallen en stor makeover,” siger Bjerregaard.

Tidligere blev det præsenteret, at Fredericia Kommune skyder penge efter projekter i og omkring Fredericia Idrætscenter. Ved daværende lejlighed var der et opråb om at huske oplandet, og derfor er det glædeligt for Borgmesteren nu at give dem penge til projekter.

“Vi afsatte en pulje, som de kunne søge fra. De haller her er selvejende og derfor skulle vi spørge om ansøgningerne. De selvejende haller og foreninger har budt ind med flotte projekter, som vi har imødekommet,” siger Bjerregaard og kommer ind på, hvorfor det er vigtigt at huske alle i den her sammenhæng:

“Det er vigtigt, fordi det er en anerkendelse. Mange af dem er mødt frem her, og har lavet et stort stykke arbejde. Derfor er det en anerkendelse af dem at give dem projekterne, og det giver dem blod på tanden.”

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Susanne Bjerregaard Mørck, blev for nogen tid siden indsat som formand for udvalget. For hende har det derfor været en fantastisk start med først præstationen af projekterne omkring Fredericia Idrætscenter og senest projektet til 27 mio. kr, som kommer de selvejende haller og foreninger til gode.

“Det var en stor dag for FIC dengang, og man tænkte, at det næppe kunne blive større, men det her er også en stor dag. Som formand er det fedt at være med til at præsentere det her projekt,” siger Susanne Bjerregaard Mørck

Blev fejret med champagne

Et af de projekter, som får gavn af puljen, er i Elbohallen, hvor Niels Henry Andersen er formand for forretningsudvalget.

Torsdag aften fik Elbohallen beskeden om, at de blev tildelt 3,625 mio. til projektet derude, hvor der blandt andet skal etableres et nyt fitnesscenter mv.

“Vi havde årsmøde, da vi fik det at vide. Jeg havde tre liter champagne, og så drak vi sku det,” siger Niels Henry Andersen med et smil, og kommer ind på, hvad det betyder for idrætslivet i det hele taget i Fredericia, at der bliver investeret på den måde:

“Det er fuldt fortjent. Jeg har selv været idrætsmand i mange år og fik kommunens idrætspris i starten af 70’erne. En af de ting hvor man afviger fra andre byer, er mangfoldigheden, så det er skide godt,” forklarer han.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer