FHK vandt med 38-32 mod TTH Holstebro. Undervejs var FHK bagud med fire mål, men kampen vil også blive husket for et rødt kort til begge hold, der fik et rødt kort efter, at dommerne havde set video af episoder.

Det var to slagene mandskaber, der mødtes i thansen ARENA torsdag aften. FHK har tabte fire opgør i træk, mens TTH havde tabt fem opgør i træk. Med til historien hører, at ingen af de to hold er løbet ind i øretæver, men ikke desto mindre var formbarometeret ikke i top.

Det var dog ikke til at se, hvis de to hold var ramt på selvtilliden. Tempoet var skruet i vejret fra start, hvor begge hold havde nemt ved at komme frem til scoringerne. Det slap FHK bedst fra til at starte med, da stillingen var 7-6 efter ti minutter, men et par minutter senere kom der dramatik.

Anders Kragh Martinusen lavede en tackling i hovedregionen på Jonas Gade, der røg i jorden. Dommerparret Lars Hansen og Per Olesen valgte at se episoden på video, og det må de kun, hvis de mener, at der var grundlag for et rødt kort. Netop et rødt kort fandt de frem til Martinusen, og det var FHK alt andet end tilfredse med. Der kom højlydte protester fra både bænken og tilskuerne i hallen.

I de seneste par kampe har Anders Kragh Martinusen været den bedste bagspiller for fredericianerne, og det var derfor på papiret et stort tab. Ind i stedet for Martinusen kom Mads Christiansen, der mest har fået fem minutter hist og her i den seneste tid, og generelt ikke har gjort den store forskel over hele sæsonen for FHK.

adp-as.dk

Til at starte med fortsatte FHK med at buldre videre og kom foran 11-9 efter 15 minutter. Det fik TTH Holstebro til at forlange timeout, og et af emnerne på deres timeout har formentlig været Nikolaj A. Nielsen. Fire gange på fire forsøg havde han fået bolden i mål, og derudover havde han tilkæmpet sig et straffekast. Det lykkedes ikke TTH at få styr på forsvaret, men til gengæld var FHK’s forsvar tilsvarende heller ikke i top.

TTH fik udlignet til 12-12, og endte med at komme i front også. Jesper Houmark reagerede ved at tage en timeout, men den benyttede gæsterne til at gå i syv mod seks, hvor Nikolaj Markussen blev sat på banen til at styre det. Det skete med stor succes, da to metermanden fordelte boldene rundt, og selv i pressede situationer, endte med at få sat et mål ind. Det gjorde, at TTH gik til pause foran 19-17.

Fra anden halvelgs start gik det ikke FHK’s vej. Fredericianerne kom bagud 22-18, og det betød, at Jesper Houmark reagerede med en lynhurtig timeout og kommanderede syv mod seks. Det vendte kampen på hovedet. FHK fik reduceret til 22-21, og udligningen kom til 23-23 efter 39 minutter.

Derefter fulgtes de to hold ad, men med 12 minutter tilbage af opgøret kom dommerne igen i fokus. Nikolaj A. Nielsen blev nedlagt i forbindelse med, at FHK scorede og det gjorde, at Hansen og Olesen igen ville se video på episoden. Det endte med, at det røde kort blev fundet frem igen, og det tilfaldt Johan Meklenborg, der havde spillet en stor rolle angrebsmæssigt for TTH.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Igen fik det stor betydning for kampen, da TTH efterfølgende måtte ændre i deres fortrukkende angrebsformation. FHK fik moment, og kom foran 31-30 med ni minutter, og TTH forlangte derfor timeout, men lige lidt hjalp det. TTH holdt en målpause på over syv minutter og i den periode lykkedes det FHK at komme foran 33-30.

I slutminutterne trak FHK yderligere fra og endte med at vinde 38-32. Næste gnag FHK løber på banen er den 12. marts på udebane mod Ribe-Esbjerg.