Fredericia AVISEN møder op i KFUM Parken på en kold januar eftermiddag, hvor nogle af de kommende fodboldspillere gerne skulle skippes videre til græstæppet på Monjasa Park med tiden.

Kulden er bidende og resterne af lidt sne ligger udenfor det kunstige græstæppe i KFUM Parken. Der er træning for ungdomsrækkerne. Dem der træner i dag er U13 og U14, de er allerede ved at finde på plads, begge hold er talenterne, som repræsentere FC Fredericia Ungdom

Fredericia AVISEN opholder Victor Bertelsen, til en lille snak om at være U14 spiller, inden han bliver kaldt til samling på grønsværen.

Victor har spillet her i KFUM, inden han blev hevet op blandt talenterne som spiller på FC Fredericia Ungdom. Han spiller lidt forskellige positioner på holdet blandt andet angriber, midtbanespiller og gerne offensivt.

“Min fortrukne position er på midtbanen, der er mange situationer, som jeg er god til. Jeg er bedst med mine afleveringer og så at jeg er lidt større end de andre”, siger Victor.

Der er ved at være klar til træning på kunstgræsset. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Victor fortæller, at de har trænet teknisk træning gennem længere tid, hvor man har fokus på en specifik del af sit spil. Han træner fem gange om ugen og er ikke på nogen måde træt af fodbold, han kan også finde på at rulle med bolden, når der ikke er træning.

At træne i FC Fredericia Ungdom betyder meget, det betyder, at man har en ekstra mulighed for at blive bedre. Vi laver også sociale ting sammen og har det sjovt, men man skal spille her for at blive en bedre fodboldspiller, og en dag komme videre, siger Victor.

Som forbillede har den unge midtbanespiller, Paulo Dybala ,som spiller for hans yndlingsklub Juventus. Specielt sparketeknikken hos den argentinske midtbanestjerne er noget, der vækker begejstring hos Victor.

Drømmen for Victor er at komme på byens første hold. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Da jeg afsluttende spørger den 14 årig om, han drømmer om at løbe ind på græsset og tordne ud for den professionelle spillertrup på Monjasa Park lyser hans øjne op, og kvitterer med et stort smil.

“Selvfølgelig”, siger Victor

Der øves skud inden træningen er gået ordenligt i gang. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Victor løber mod kunstgræsbanen og sine holdkammerater, nu skal vinterkulden løbes væk. Der går ikke mange sekunder, før de glade børn varmer op med øvelser og skud mod målet.

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere