Forside Danmark Viceborgmester og folketingsmedlem bekymret over manglende brandsikkerhed

Viceborgmester og folketingsmedlem bekymret over manglende brandsikkerhed

DEL
Foto: Thomas Lægaard - Fredericia AVISEN

Susanne Eilersen (O) er bekymret over nyheden om den manglende brandsikkerhed blandt nogle af samfundets svageste borgere – plejehjemsbeboerne.

Transport-, bygnings- og boligministeren, Ole Birk Olesen, har siden den tragiske brandulykke på plejecentret Farsøhthus i Allingåbro sidste år arbejdet for at skabe klarhed over brandsikkerheden i plejeboliger for at forebygge, at en lignende ulykke kommer til at ske igen. Oversigten er ikke helt klar, men det man ved nu, bekymrer Susanne Eilersen.

“Den viden, vi fik hos ministeren i går, er bekymrende. For at starte et sted, så er det kun halvdelen af kommunerne, der er vendt tilbage til ministeren, hvorfor de har fået en rykker, det er primært de store kommuner,” fortæller Susanne Eilersen og fortsætter:

“Af de 164 ombyggede plejehjem, som burde ifht. loven have haft en god brandssikkerhed og sprinklersystemer, så manglede de 123 plejehjem dette. Det er virkelig ikke godt. Sikkerheden skal være i orden, særligt hos de mest udsatte borgere i samfundet. De vil ikke i tilfælde af brand, kunne redde sig ud med sikkerhed, og når vi ved, hvor lidt personale, der f.eks. er om natten, så er det utrygt at vide, at det ikke er okay. Derfor kom vi også med et beslutningsforslag i december 2018 om, at det skulle strammes op, men vi har ikke løsningen i forhold til samarbejde mellem stat og kommuner, herunder, hvor tilsynet skal placeres.”

Hvordan ser det ud i Fredericia?

“Vi er faktisk på forkant. Social- og handikapudvalget fik en større gennemgang i december, og her blev vi gjort opmærksom på, at tre steder havde problematikker; Rosenlunden, Hybyhus og Øster Elkjær. Her er der nu sat en ekstern analyse igang, så vi kan løse det hurtigst muligt. Analysen er klar senest den 15. april”, fortæller Fredericias viceborgmester.

https://www.facebook.com/mrhoejer/
DEL